Hoe creer ik een landelijke woonkamer

Hoe creer ik een landelijke woonkamer?

Landelijk je huis inrichten

Aan de hand van de foto zijn we op zoek gegaan naar winkeliers waarmee je deze woonkamer in je eigen huis kan inrichten. Hoe creer je nu een landelijke woonkamer. Op deze foto is het uitgangspunt een tafel van steigerhout met steigerbuizen. Ook het bankje is van steigerhout en steigerbuizen.

Een van de kenmerken van een landelijke woonkamer zijn de natuurlijke kleuren gecombineerd met hout. In dit geval steigerhout maar ook met andere houtsoorten kan je prima een landelijke woonkamer creeren. Of je nu kiest voor grenen of mooie kolonialen meubelen, hout past perfect bij een landelijke interieur.

Verder zie je in een landelijk woonkamer veel gecapitonneerde stoffen. Dit zie je zowel terug in de eetkamerstoelen als in de bankstellen. Maar ook in de accessoires kan dit terug laten komen. Er zijn ook kussens en zelfs vazen te koop met een gecapitonneerd uiterlijk.

Naast de gecapitonneerd stof van de bankstellen zie je in een landelijke interieur ook veel kussens op de bank. Een landelijk woonkamer draait dan ook om gezelligheid. Veel kaarsen, kaarsenstandaards en subtiele verlichting. Liever meer kleine sfeerlampen dan een grote lamp. Boven de eettafel past in een landelijk interieur een mooie stoffen hanglamp. Maar ook een industriële lamp kan prima worden toegevoegd.

Als basis kleuren werkt men veel met bruin of lichtgrijs in een landelijke woonkamer. Het is erg mooi om de muur af te werken met matte verf zoals Paint the Past of verf van het merk Farrow and Ball. Deze beide merken werken veel met krijtverf welke een mooi mat resultaat geven. De soberheid van het matte past goed bij een landelijke interieur.

Meer ideeen om voor je huis inrichten met een landelijke stijl:

Nog meer foto’s http://pinterest.com/interieurinsp/landelijke-woonkamer/

 

1 thought on “Hoe creer ik een landelijke woonkamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.