De voordelen van een infrarood douche

Een infrarood douche is goed voor de gezondheid, maar vaak denken mensen onterecht dat het alleen voor welgestelde mensen is. Gelukkig heb je tegenwoordig ook betaalbare varianten, zodat iedereen kan genieten van deze gezondheidsvoordelen. Je kunt een infrarood douche namelijk zo basic of luxe kopen als je zelf wilt. Een infrarood douche is voor iedereen die zijn of haar lichaam het beste gunt. Welke voordelen hier allemaal aanzitten, lees je hieronder in het artikel.

Hoe werkt een infrarood douche precies?

Een infrarood douche werkt met warmtestralen, ook wel infrarood stralen genoemd, en deze dringen tot wel 5 mm door in de huid. Daardoor warmt je lichaam van binnenuit op, waardoor je spieren optimaal kunnen ontspannen. Naast dat de spieren ontspannen, wordt ook de doorbloeding van je lichaam gestimuleerd. Een infrarood douche is niet schadelijk voor je, je kunt hier dus iedere dag gebruik van maken om zo te profiteren van alle voordelen. Welke voordelen hier nog meer aanzitten lees je hieronder.

De voordelen van een infrarood douche

  • Infrarood zorgt voor een betere huidgezondheid. Infrarood stimuleert namelijk de productie van collageen en verminderd de fijne lijntjes. 
  • Infrarood zorgt ook voor een betere bloedcirculatie. Doordat je bloedsomloop beter wordt, kan er meer zuurstof en voedingsstoffen geleverd worden aan je spieren.
  • Een van de grootste voordelen van een infrarood douche, is dat het pijn verlicht. De straling gaat diep door je huid, waardoor je spieren opwarmen en ontspannen. Daardoor zijn je spieren minder stijf en heb je minder pijn.
  • Je ontspant. Doordat je spieren opwarmen, daalt je hartslag. Hierdoor worden stress en angst verminderd, waardoor burn-out klachten tegen worden gegaan.
  • Je immuunsysteem wordt sterker. Dat komt omdat je immuunsysteem een boost krijgt en daardoor krijgen infecties en ziekten minder kans.
  • Infrarood straling kan ook helpen bij een hogere stofwisseling en het verbranden van calorieën. Een bijkomend voordeel is dat je spijsvertering beter wordt en obstipatie wordt verminderd. 

Kun je een infrarood douche aanschaffen voor thuis?

Gelukkig voor ons hoef je niet perse naar een wellness centrum om te profiteren van deze infrarood douches. Het is tegenwoordig heel makkelijk om infrarood douches kopen voor thuis, zodat je iedere dag hier gebruik van kunt maken. Er is voor iedere prijsklasse wel een infrarood douche te vinden, van heel basic tot super de luxe. De meeste infrarood cabines kun je met twee personen in, zodat je gezellig met je partner een relax momentje kunt pakken. Zoals hierboven benoemd is het niet schadelijk voor je als je dagelijks gebruik maakt van een infrarood douche. Als je er dus zelf een aanschaft, profiteer je optimaal van alle gezondheidsvoordelen. Na verloop van tijd krijg je een betere huid, een snellere stofwisseling en je spieren ontspannend optimaal. Met zo’n infrarood douche in huis hoef je niet meer naar een wellness centrum, dat bespaart uiteindelijk veel geld. 

Foto door Max Rahubovskiy

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *