Het beste droogrek

Wil je het beste droogrek kopen? Lees dan eerst dit artikel want wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet.

Ga direct naar het beste droogrek

Waarom een droogrek?

Een droogrek gebruik je voor het drogen van de was. Zelfs als je een droger hebt zul je nog merken dat je redelijk vaak gebruikt maakt van een droogrek. Veel kleding kan niet in de droger en zal dus op een andere manier moeten drogen. Denk hierbij aan kledingstukken van zijde, wol of andere gevoelige stoffen.

Heb je helemaal geen droger dan zul je alles op een droogrek of waslijn moeten laten drogen. Als je geen ruimte hebt voor een waslijn kom je al snel uit bij een droogrek. Het grote voordeel van een droogrek is de mogelijkheid om deze op te bergen.

Als je weinig ruimte hebt dan is dat ook wel fijn want niemand wil de hele tijd tegen een droogrek aankijken. Gelukkig zijn er diverse modellen en formaten waardoor er veel mogelijk is. Zo kan je bijvoorbeeld een droogtoren in je douchebak zetten. Zo is hij geen sta in de weg en hoef je hem alleen elders te zetten als je gaat douchen.

Soorten droogrekken

De meeste bekende droogrekken zijn het staande droogrek met armen en het hangend droogrek. Jouw keuze voor het beste droogrek is afhankelijk van je gezinsgrootte en de hoeveelheid was die je hebt. En niet te vergeten de ruimte die je hebt om een droogrek neer te zetten.

 • Droogrek met armen

  Een droogrek met armen, ook wel het T-model genoemd, biedt je heel veel mogelijkheden. Je hoeft namelijk niet altijd alle armen uit te zetten. Het nadeel is wel dat je vloeroppervlakte wel vaak gelijk blijft. Een droogrek met armen neemt door zijn uitgeklapte poten nu eenmaal veel ruimte in. Daarin tegen kan je daardoor wel gemiddeld 20 meter aan was ophangen. Er zijn nog grotere droogrekken maar dat zijn uitzonderingen.

  Het voordeel van een droogrek met armen is de mogelijkheden die deze biedt. Door de armen hoger in de standaard te plaatsen komen ze hoger van de vloer waardoor je makkelijk broeken en beddengoed op kan hangen. Deze blijven dan vrij van de vloer.

brabantia droogrek
 • Staand droogrek

  Dit noemen we ook wel de droogtoren. Deze is ook makkelijk in te klappen maar heeft een kleiner vloeroppervlakte dan bovengenoemde. Alles centreert zich op een vierkante meter. Dit is het beste droogrek voor mensen die in een kleine woning wonen. Het droogrek neemt namelijk niet al te veel ruimte in.
  Het nadeel is echter dat beddengoed niet makkelijk aan dit rek blijft hangen. Je zult hem dan helemaal om de toren heen moeten vouwen.
 • Hangend droogrek

  Deze hang je over een deur of zoals velen over het hekje bovenaan de trap. De meeste hangende droogrekken hebben tussen de 7 en 9 meter aan ophang mogelijkheden. Nu zegt je dat niet veel. Gemiddeld heeft een hangend droogrek tussen de 11 en 13 spijlen waar je was aan op kan hangen.

Wat is het beste droogrek?

We gaan de droogrekken op drie manieren beoordelen. We kijken naar het beste droogrek met armen, het beste hangende droogrek en de beste droogtoren.

Het beste droogrek van 2022

ProductPrijs v.a.
1Brabantia Droogrek T model
Beste droogrek T Model
€ 72,99
2Tomado Metaltex Vulcano
Beste budget droogrek T Model
€ 24,49
3Tomado Ciclone Vario Droogtoren
Beste droogtoren
€ 81,24
4Vileda Mixer 4 Droogtoren
Beste budget droogtoren
€ 31,15
5Metaltex Den Haag Droogrek
Beste hangend droogrek
€ 22,91

.


Brabantia Droogrek T model

Beste droogrek T model

Dit droogrek van Brabantia biedt je niet alleen ruimte voor je grote wassen, door zijn flexibele opstelling is hij ook geschrikt voor kleine wasjes. Door zijn stevigheid kan je het rek ook buiten gebruiken en kan hij tegen een zuchtje wind. Je droogrek zal niet snel omvallen. Dit is ook ideaal als er beesten en kinderen in huis zijn. Elke kattenhouder weet hoef fijn katten het vinden om op dit soort rekken te liggen en elke ouder weet hoe leuk kinderen het vinden om een tent te maken onder de schone was. Door zijn stabiliteit hoef je je geen zorgen te maken dat het droogrek omvalt.

Door zijn transportvergrendeling is het rek makkelijk te verplaatsen. Onthoud daarbij wel altijd dat het rek zwaar is als je hem vol met was verplaatst.

Voordelen

✓ Groot rek, voldoende ruimte voor 2 wassen
✓ Makkelijk in – en uit te klappen
✓ Sterk
✓ Stabiel
✓ Verkrijgbaar in 2 kleuren (grijs en wit)
✓ Kan ook gebruikt worden om liggend de was te drogen

Nadelen

✗ Niet goedkoop maar gaat wel lang mee

.


Tomado Metaltex Vulcano

Beste budget droogrek T Model

Een T Model droogrek hoeft niet altijd duur te zijn. De Tomado Vulcano is het beste budget droogrek.
In tegenstelling tot de Brabantia heeft dit rek geen middenrekje. Door middel van een slot wordt het rek beveiligd. Ook zijn de armen niet flexibel in te zetten. Maar daar is de prijs dan ook naar.

Voordelen

✓ Makkelijk inklapbaar
✓ Licht dus makkelijk te verplaatsen
✓ Geschrikt voor 1 was tot 8 kilo
✓ Verkrijgbaar in 2 kleuren

Nadelen

✗ Matige kwaliteit
✗ Moet zelf in elkaar gezet worden

.


Tomado Ciclone Vario Droogtoren

Beste droogtoren

Ben je klein behuisd of heb je niet veel ruimte voor een droogrek dan is deze Tomado Ciclone Vario Droogtoren geschikt voor jou. In tegenstelling tot een T Model droogrek neemt een droogtoren veel minder ruimte in. Een droogtoren werkt in de hoogte i.p.v. bij een T model in de breedte.

Op een droogtoren kan je wel net zoveel was kwijt als op een droogrek. Wil je grote stukken ophangen zoals bijvoorbeeld beddengoed dan klap je een van de onderstaande rekjes naar beneden. Dit geldt ook voor het ophangen van spijkerbroeken.

In tegenstelling tot een droogrek moet je bij een droogtoren wel meer met wasknijpers werken. Bij een droogrek kan je nog makkelijk je beddengoed over het rek heen leggen en dan heb je eventueel nog ruimte over. Bij een droogtoren is dit anders. Daar zal je netjes je beddengoed met wasknijpers moeten ophangen om zo nog ruimte over te houden voor andere was.

Een droogtoren biedt wel weer andere voordelen. En zeker dit rek van Tomado. Deze kan je namelijk flexibel inzetten. Heb je maar één zijde nodig dan kan je dit rek voor een deel gebruiken en tegen een muur zetten waardoor hij maar weinig ruimte in neemt.

Voordelen

✓ Flexibele opstelling waardoor er veel mogelijkheden zijn
✓ Staat heel erg stabiel
✓ Klein op te bergen

Nadelen

✗ Afstand tussen de lijnen is niet heel groot
✗ Bij gebruik van grote stukken kan je niet alle rekken optimaal gebruiken


.

Vileda Mixer 4 Droogtoren

Beste budget droogtoren

Wil je wel gebruik maken van een droogtoren maar wil je onder de € 50,- aanschaf blijven dan is deze toren van Vileda een goed idee.

De droogtoren heeft 3 of 4 ophangrekjes. Afhankelijk van het formaat die je neemt. In tegenstelling tot de Tomado is de afstand tussen deze rekjes gelijk. Bij de Tomado zijn het bovenste en het onderste rekje gorter waardoor het je meer mogelijkheden biedt.

Het rek van Vileda heeft wieltjes. Dat kan een voordeel zijn, zo kan je hem makkelijker verplaatsen. Het kan ook in het nadeel werken. Het rek rolt makkelijker weg. Met het ophangen van de was is het daarin tegen juist weer handig. Je draait het rekje makkelijk rond waardoor je overal makkelijk bij kan.

Net als de Tomado kan je dit rek ook halveren waardoor hij tegen een muur geplaatst kan worden en minder ruimte in neemt.

Voordelen

✓ Voordeling
✓ Verkrijgbaar in 2 maten
✓ Met wieltjes dus makkelijk te verplaatsen
✓ Geschikt voor kleine ruimtes
✓ makkelijk te bedienen voetpedaal
✓ Geurbestendig
✓ Fraai design

Nadelen

✗ Wieltjes dus kan weg rollen
✗ Minder flexibele indeling dan de duurdere versies
✗ Plastic rekjes waardoor met zware was deze snel stuk kunnen gaan.


.

Metaltex Den Haag Droogrek

Beste hangend droogrek

Niet iedereen heeft de ruimte om een T Model of droogtoren neer te zetten. En soms is dat ook niet nodig. Dan heb je voldoende aan een hangend droogrek. Het kan ook zijn dat je aan een T Model rek niet voldoende hebt en je uitbereiding zoekt in het trappengat of aan een deur. De Tomado Metaltex Den Haag is het beste droogrek voor aan de deur, het balkon of eventueel voor op vakantie.

Het rekje kan makkelijk over de deur of reling van balkon geplaatst worden. Omdat het materiaal iets buigbaar is kan je het ook aanpassen aan de dikte van je reling. Dat is niet vanuit de fabriek zo bedacht maar we horen vaak dat mensen op deze manier wel het hangend droogrek op maat maken.

Een hangend droogrek heeft als voordeel dat hij geen vloeroppervlakte inneemt en hierdoor dus weinig ruimte in neemt. Je kan echter niet zoveel kwijt op een hangend droogrek. Daarbij is het niet echt geschikt voor zware was.

Het rekje mag dan goedkoop zijn maar zeker als je er vaak zware was aanhangt moet je er rekening mee houden dat het droogrek kan gaan doorzakken. Ik hang handdoeken op aan mijn rek en weet gewoon bij een goedkoper rek moet ik om de 2 a 3 jaar een nieuwe aanschaffen omdat het rekje te ver doorgezakt is.
Als je net iets meer besteed aan een droogrek voor aan de deur of reling, zoals het rekje van Brabantia, dan gaat hij langer mee en kan je ook zware was aan het rekje hangen. Dit is erg afhankelijk van de manier waarop je het droogrek wil gaan gebruiken.

De meeste mensen hebben een hangend droogrek voor erbij. Zij zullen niet een hele was er aan ophangen. Zo gebruiken wij hem thuis voor handdoeken en theedoeken.

Voordelen

✓ Neemt weinig ruimte in
✓ Op meerdere plekken in huis te gebruiken
✓ Geen plastic laag wat kan afbrokkelen en de was kan beschadigen

Nadelen

✗ Gaat snel kapot bij gebruik van zware was
✗ Kan niet een hele was aan opgehangen worden
✗ Roedes dicht bij elkaar

Bijpassende producten:

Hoeveel kost een droogrek?

De prijzen verschillen heel erg. De goedkoopste is rond de € 21,- van het merk Mammoet, de duurste is van een merkloos merk en kost € 499,-.

Wat is voor mij het beste droogrek?

Dat is heel erg afhankelijk van je gezinsgrootte, de hoeveel was die je per week hebt en het oppervlakte dat je in huis hebt. Maar gemiddeld kiezen de meeste mensen een rek met een capaciteit van 20 tot 25 meter. Vaak kan je daar 2 wassen op kwijt.

Van welk materiaal is het beste droogrek gemaakt?

De meeste droogrekken zijn van kunststof gemaakt. Als de basis gemaakt is van metaal met een kunststof bekleding houd ook altijd goed in de gaten dat de kunststof bekleding nog goed is anders kan de metalen basis roestplekken op je was veroorzaken.

We zien wel dat fabrikanten de bekleding steeds minder vaak gebruiken. Men kiest steeds vaker voor een speciale coating.

Zijn er ook duurzame droogrekken verkrijgbaar?

Ja, er zijn ook droogrekken verkrijgbaar die van hout gemaakt zijn. Deze zijn wel een stuk duurder en bieden minder capaciteit.

Welke merken verkopen droogrekken?

De merken Leifheit, Tomado en Brabantia zijn de meest bekende merken. Zij maken al jaren producten voor het huishouden en weten dus waar ze het over hebben en welke producten in trek zijn. Brabantia scoort het hoogst, de meeste mensen vinden dit het beste droogrek.

Tip van de redactie:
Als je geen droger hebt en je hebt een hekel aan strijken dan is het slim om gelijk je kleding op een hangertje op te hangen. Brabantia heeft daarvoor een heel erg mooi model ontwikkelt. Het Hangon T model van Brabantia heeft namelijk een midden stang waar je met een hangertje kleding aan op kan hangen. 

En niet alleen de stang is extra bij dit rek. Ook bieden de armen met hun hakken nog eens ruimte aan 8 kledingstukken. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *