foto's in huis

5 inspiratie tips voor het creatief plaatsen van foto’s in huis

Wie is er nu niet gek op het plaatsen van persoonlijke foto’s in de woon- of slaapkamer? Op deze manier krijgt de ruimte een gevoel van eigenheid, waarbij je wordt omringd door degenen die je lief hebt. Uiteraard kun je het plaatsen van deze foto’s op talloze manieren doen. Dit heeft vanzelfsprekend te maken met jouw smaak. Ga jij voor groot en opvallend? Of houd je het liever bescheiden en voor jezelf? Wij geven jou hieronder 5 inspiratie tips voor het creatief plaatsen van foto’s in huis. 

  1. Hexagon foto tegels

Wil jij het net even anders aanpakken dan een doorsnee fotolijstje? Niet dat daar iets mis mee is overigens. Sterker nog, de fotolijstjes zijn tijdloos en zullen waarschijnlijk altijd tot de meest populaire opties behoren. Mocht je het echter anders willen aanpakken, dan kun je ook kiezen voor hexagon foto tegels. Op deze manier combineer je kunst als het ware met een foto. Heb jij een gave rits aan foto’s van een bepaalde reis of andere gelegenheid? Dan zijn deze perfect te combineren in dit kunstwerk met zeshoeken.

  1. Wanddecoratie

Mensen kiezen er tegenwoordig steeds vaker voor om een grote foto in huis te plaatsen. Daarbij is de keuze voor een foto als wanddecoratie er eentje, waarbij jouw geliefden goed in beeld zijn in de woning. Heb jij een gave gezinsfoto of een portret van bijvoorbeeld jouw ouders? Dan kan je op deze manier laten zien dat je nog meer om hen geeft. Buiten het tonen van liefde aan hen, geeft het ook nog eens een waanzinnige persoonlijke touch aan jouw woning.

  1. Polaroid foto’s

De laatste jaren is retro steeds populairder aan het worden. Een goede toevoeging hieraan is het plaatsen van polaroid foto’s. De grootte hiervan is overigens volledig afhankelijk van wat jouw wensen en behoeften. Heb jij bijvoorbeeld een huis dat veelal is ingericht volgens de welbekende fabriek stijl? Dan passen deze op het oog ouderwetse foto’s hier goed bij. 

  1. Een fotokalender of fotoboek op het toilet

Als er een plek in huis is waar mensen graag de tijd nemen om naar foto’s te kijken, dan is het wel het toilet. Afhankelijk van de reden van het toiletbezoek is dit een plek waar mensen gedurende een lange periode om zich heen kunnen kijken. En om dit nu naar een kale, witte muur te doen is ook zo wat. Daarom is het een goed alternatief hier een leuke fotokalender op te hangen of een fotoboek neer te leggen. Het enige is dat de volgende bezoeker zijn behoefte misschien net wat langer op moet houden. 

  1. Fotoslinger

Wil jij jouw gezin goed uitlichten in huis of dagelijks aan een bepaalde gebeurtenis herinnerd worden? Dan is het een goed idee een fotoslinger op te hangen. Dit kan een foto van bijvoorbeeld elk levensjaar van een kind zijn of de trouwfoto’s van jullie bruiloft. Deze kun je perfect aan de muur hangen, zodat deze ook direct voorzien is van de nodige decoratie. Maar dan op een vrolijke manier door middel van een slinger.

Foto door Medhat Ayad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *