Wat doet een bedsprei voor jouw slaapkamer?

Vroeger was een bedsprei alleen weggelegd voor de rijken, maar ondertussen is het een luxe die iedereen zich kan veroorloven. Een bedsprei is decoratief, maar heeft ook nog andere functies. Wat dan?

Voordelen van een bedsprei

Behalve decoratief is een bedsprei ook prettig voor het tegenhouden van stof en ander vuil voor je dekbedovertrek. Dit verlengt weer de levensduur, en het is een aanrader om regelmatig uw bedsprei te wassen. Meer hierover leest u later. Naast bescherming voor uw dekbedovertrek kan een bedsprei ook net die extra warmte geven tijdens de koude winterdagen, zeker met de hoge gasprijzen is dit een groot pluspunt. Een bedsprei is tegenwoordig te vinden in allerlei prijsklassen, kleuren en vormen, waardoor u net dat extra aan de slaapkamer-look kan toevoegen. Vergeet u niet om elke ochtend uw bed weer even netjes te dekken? Dat is aan het eind van de dag wel zo lekker!

Heeft een bedsprei dan alleen maar voordelen?

Nee, er zijn ook nadelen aan een bedsprei. Het is bewezen dat iedereen in zijn slaap vocht verliest, oftewel zweet. Dit kan per persoon zeer verschillen, maar gemiddeld verliest een persoon ‘s nachts een glas water. Dit komt er op neer dat het belangrijk is om uw bed te ventileren, vergeet dus niet om ‘s ochtends uw bedsprei en/of dekbed wel even open te leggen. Ook moet u uw lakens, bedsprei of dekbedovertrek goed laten drogen nadat deze uit de was komen – zo blijven deze hygiënisch.

Tips bij het kopen van een bedsprei

Heb je na de bovenstaande informatie een keuze kunnen maken? Lees dan nog verder voor handige tips bij het kopen van een bedsprei! De eerste tip is om voorafgaand goed te kijken naar het wasetiket wat op de bedsprei te vinden is. Dit is belangrijk omdat niet alle bedspreien geschikt zijn voor de wasmachine. Wanneer je de bedsprei wel kan wassen, gebruik dan nooit blekende wasmiddel. Kies voor een wasmiddel dat speciaal geschikt is voor beddengoed! Dit zorgt ervoor dat de bedsprei niet verkleurt of kapot gaat in de wasmachine. Let ook op bij hoge temperaturen en voor droogtrommels. Breng bij twijfel altijd de bedsprei naar een stomerij, hierdoor vermijd je dat de bedsprei wordt verwassen.

Maatvoering

Tegenwoordig is er veel keuze op het gebied van bedspreien. Er zijn veel verschillende modellen, kleuren en maten waardoor het af en toe lastig is om te begrijpen welke bedsprei nou het beste bij jou past. De afmetingen van de bedsprei hangt natuurlijk af van de hoogte van jouw bed en de hoogte van het matras tot de vloer. Daarnaast hangt het ook af van je persoonlijke voorkeur. Vaak hangt een bedsprei helemaal over het bed en komt soms ook tot de grond. Heb je dit liever niet? Dan is het beter om een kleinere bedsprei te kopen, zodat deze beter aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur. Vaak zijn de maten van een bedsprei ingedeeld op de type bedden. Zo zijn er bedspreien voor een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed en voor lits-jumeaux bedden. Over het algemeen zijn er standaard maten voor de spreien, maar let dus goed op waar jouw persoonlijke voorkeur ligt!

Al met al kan een bedsprei dus echt een toevoeging zijn voor op jouw slaapkamer en bed. Het heeft een luxe uitstraling en kan daarnaast ook als bescherming dienen. Let er alleen wel op dat je ook rekening moet houden met sommige onderdelen. Zorg er dus voor dat de bedsprei wordt geventileerd en dat deze droog is voordat je het bed gaat opmaken. Verder is het belangrijk om te kijken naar het wasetiket voordat je de bedsprei aanschaft en om uit te zoeken waar jouw persoonlijke voorkeur ligt qua lengte. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *