herfst ideeen

Herfst ideeen voor de woonkamer

Het is weer herfst de bladeren vallen van de bomen, het wordt al vroeg donker en we zitten dus weer meer binnen. Tijd dus om het binnen weer gezellig te maken.

Hoe maak je het herfst gezellig in huis?

Met het thema herfst kan je vele kanten op. Er wordt door winkels als Xenos, Blokker en de Action ingespeeld op het thema vallende bladeren en er zijn veel items in de kleuren van de herfst verkrijgbaar. Je kan dan ook gericht op dit thema je woonkamer inrichten.

Grote houten schaal

grote houten schaal

Deze teakhouten schaal is er in drie maten en kan je op verschillende manieren aankleden. Samen met de kinderen kan je tijdens een boswandeling bladeren, dennenappels en takjes verzamelen en hiermee de schaal vullen. Voor de creatievelingen onder ons, het is ook leuk om de schaal te gebruiken als grote kaarsenstandaard. Je kan zelf kaarsvet in de schaal.

De schaal kan je ook vullen met een stukje oase en deze bedekken met mos. Het is erg leuk om deze dan te versieren met kleine nep paddenstoeltjes, pompoenen en kastanjes.

Gevulde herfst schaal

schaal herfst items

Bijna iedereen heeft wel een platte schaal in huis en anders kan je deze voor een paar euro kopen bij de Action. Deze schaal kan je leuk vullen met herfstitems. Zet eerst 1 of 2 waxinelichtjes op de schaal en vul de schaal daarna verder met bladeren, eikels, kastanjes en denneappels. Je kan ook een bosje kaneelstokjes toevoegen.

Vaas gevuld met herfst

Wil je ook iets leuks voor in de vensterbank dan zijn deze potten een leuke idee. Waarschijnlijk heb je nog wel lege potten staan van de zomerplanten die uitgebloeid zijn, Deze kan je nu gebruiken. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om ze te verven. Even een middagje dennenappels zoeken en je hebt weer iets leuks op de vensterbank staan.

dennenappels vaas

Herfstkrans

Een vriendin toonde op facebook haar leuke herfstcreatie. Zij heeft een krans gemaakt vol met mos en paddenstoelen.

herfstkrans

Ben benieuwd wat jouw herfstcreatie is.

Meer herfst inspriatie:

herfst lantaarns

Bron: Mumsmakelists

kaarsen herfst

Bron: Thatswhatchesaid

herfsttakken

Bron: Hubpages

tafelstuk herfst

Bron: Fabyoubliss.com

Het moodboard kwam ik tegen op Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *