Tien keer je eigen kaarslicht

Ik merk nu alweer dat het donkerder is. Ik vind de zomer leuk maar ik ben stiekem dol op de donkere dagen. Heerlijk gezellig in huis keuvelen met natuurlijk veel kaarslicht. Nu is er in de winkel genoeg te koop op het gebied van kaarsen maar je kan ook erg leuke dingen zelfmaken.

1. Hartjes lantaarn

Helaas kon ik op de blog van Myricandreasen niet meer terugvinden hoe ze ze gemaakt heeft want ik ben erg benieuwd hoe ze het papier vast heeft gemaakt aan het glas. Het is een superleuke lantaarn maar je moet wel goed opletten dat je kaarslicht het papier niet in de brand zet. Mocht jij een oplossing weten dan is deze altijd welkom.

hartjes lantaarn

2. Maak je eigen hartjeskaarsen.

Wat een leuk idee dit met een mal maak je je eigen hartjes. Echt een DIY welke je ook cadeau kan doen met Valentijn, kerst of een verjaardag. Dit idee kan je natuurlijk ook met andere vormen maken.

hartjes kaarsen

Ik vond de link op Pinterest maar helaas blijkt de betreffende blog niet meer te bestaan.

3. Bewaar je groentepotten en als je altijd vers eet is het nu tijd om te starten met een enorme appelmoes verslaving want deze potten kan je goed gebruiken om je gehele vensterbank, schouw of dressoir te vullen met zelfgemaakte lantaarns. Een paar potten, touw en kant en je hebt in een zaterdagmiddag een heel lichtorkest in de woonkamer.

touwtjes lantaarn

Het idee komt van Annabooshouse

4. In de facebook groep van creatief met action, Xenos en Big Bazar heb ik deze al in allerlei vormen voorbij zien komen. Je kan van alles onder het glas zetten en dat maakt dit kaarsidee ook zo leuk en makkelijk. Elke keer weer aan te passen aan het seizoen en de feestdagen.

kaarsen wijnglazen

5. Bij de kringloop zijn ze volop te koop, oude brocante kopjes. Deze kan je erg leuk vullen met kaarsvet waardoor er een erg leuk kaarsje ontstaan. Op deze foto van IkbenIrisniet is het een witte kaars maar je kan ook kiezen voor een kleurtje.

kaars in een kopje

6. Leuk voor de aankomende kerstdagen maar ook nu mag je hem al neerzetten in je interieur, deze betonnen sterren kandelaar. De werkomschrijving vind je op 101woonideeen.

betonnen kandelaar

7. In onze schuur liggen nog 12 berken boomstammen te wachten op een doel. Een aantal hebben als doel om een muurtje te worden in de kinderkamer van onze middelste maar dan blijven er nog redelijk wat boomstammen over. Dit zelf te maken kaarslicht van Clipzine zou een goed idee zijn.

berkstammen kaarsen

8. Ik ben dol op de geur van koffie. Wij hebben thuis een bonenmachine en ik vind het altijd zo lekker als de nieuwe zak met bonen opgaat en de geur van verse koffiebonen verspreid zich in de keuken. Dit idee van Cutandpastryblog zou dus echt iets voor mij zijn, de hele tijd een heerlijk koffiegeur in je woning.

koffiebonen met kaars

9. Dit kaarslicht vraagt om een bezoekje aan de kringloop. Ga op zoek naar karaffen en maak je eigen setting op je tafel. Hoe meer hoe beter en het liefst zoveel mogelijk verschillende

karaf met kaars

10. En als laatste een idee wat volgens mij best veel kaarsen kost want je kan ze nooit helemaal af laten branden maar het ziet er zo gezellig uit. Vul een emmer met kaarsen en steek deze aan. Wil je een bijzonder effect zet er dan een neon kaars tussen.

kaarslicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *