goede sloten

Dit is waarom goede sloten belangrijk zijn voor je huis

Nederland kent relatief veel inbraken. Hoewel het aantal inbraken sinds corona en de lockdowns is gedaald, is het nog steeds aan te raden om de beveiliging van je huis te optimaliseren. Dat doe je onder andere met goede sloten op de deuren en de ramen. Waarom goede sloten nog meer zo belangrijk zijn voor je woning lees je in dit artikel.

Houd inbrekers buiten de deur met slot door slotenmaker

De grootste reden om dus te kiezen voor een goed slot is om inbrekers buiten de deur te houden. Inbrekers slaan met name toe tijdens de donkere dagen in de winter en de vakanties. Ook buiten die periodes is het prettig om een goed slot op je deur door een slotenmaker te laten maken. Veel mensen zien het belang (nog) niet in van een goed slot. Dat is zonde, want daarmee verklein je écht de kans op inbraak. 

Inbrekers kunnen deuren met goede sloten niet of minder snel forceren. Ze zullen sneller afhaken wanneer ze merken dat ze niet snel naar binnen kunnen. Daarom verdienen goede sloten meer prioriteit dan ze nu krijgen. Moet je je sloten vervangen, kies dan voor een goed en weliswaar iets duurder slot om je huis te beveiligen.

In verhouding is goed slot van slotenmaker goedkoper

Het is niet alleen prettig om te weten dat je de kans op inbraak verkleint met zo’n slot; in verhouding ben je ook nog eens minder geld kwijt wanneer je voor een goed slot gaat. Hoe dat precies zit? Simpel: voor een slot van hoge kwaliteit betaal je weliswaar meer qua kosten, maar ben je minder geld kwijt omdat je zo’n slot minder snel hoeft te vervangen. Je kunt het ook wel vergelijken met meubels

Koop je een stoel of bank die goedkoop is dan is de kans groot dat de kwaliteit minder goed is dan een duurder meubelstuk. Zo’n goedkoop meubelstuk moet je vaak sneller vervangen dan een prijziger exemplaar. Uiteindelijk ben je op die manier alsnog meer geld kwijt. Kortom: ga voor een duurder slot van een slotenmaker en je bent in verhouding voordeliger uit.

Duurzaam bezig met kwalitatieve sloten

Tot slot is er nog een belangrijke reden om voor goede sloten te gaan. Sloten met een langere levensduur zijn in verhouding namelijk een stuk duurzamer dan sloten die dit niet zijn. De reden daarvoor is heel logisch: je kunt ze langer gebruiken dan goedkope sloten, waardoor ze minder snel hoeven worden vervangen. Dat betekent dat wanneer iedereen zou kiezen voor écht goede sloten er minder vraag komt naar minder goede sloten. 

Ook dat is beter voor het milieu, omdat er op die manier minder machines nodig zijn en er minder afvalstoffen vrijkomen. Hoe aantrekkelijk het ook lijkt om in eerste instantie voor een goedkoop slot te gaan, heeft een duurder en beter slot dus vaak veel meer voordelen. Bescherm jezelf, je huis, je portemonnee én het milieu door te kiezen voor een kwalitatief slot van een goede slotenmaker.

Foto door George Becker via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.