Vensterbanken: vol met planten en accessoires of juist niet?

Dit vind ik een van de mooiste tijden van het jaar. Alle voorjaarsbloemen staan volop in bloei, het frisgroene blad aan de bomen en dan heb ik het geluk dat ik een fijne achtertuin op het zuidoosten heb, dus in de ochtend heerlijk de zon in je woonkamer. Door de soms nog lage temperatuur en een druk schema op doordeweekse dagen is het niet altijd mogelijk om lekker buiten in het zonnetje van een ontbijtje te genieten, maar ik geniet wel van de zon die s’ochtends al door mijn gordijnen prikt. Dit deed mij bedenken dat ik nog steeds van die enorme planten en grote kandelaars met kaarsen voor het raam had staan, want ja mijn wintertuin en een grauwe lucht is niet altijd even aantrekkelijk. Soms zie je bijvoorbeeld van die forse betonlook potten met grote takken voor het raam staan. Staan prachtig in je interieur en houdt bovendien de inkijk tegen. Maar deze decoratie op je vensterbank beperkt natuurlijk wel de lichtinval in je woonkamer en het zicht naar de tuin. Bovendien houden de meeste kamerplanten wel van veel licht maar niet van een lekker warm zonnetje achter glas.

SONY DSC
SONY DSC

Als verkoopstylist let ik natuurlijk op de loopruimte en de lichtval in een woonkamer. Dus niet alleen de opstelling van en hoeveelheid aan meubels maar ook de hoeveelheid aan accessoires in een ruimte. Vervang daarom die grote potten eens door kleinere varianten in een groepje bij elkaar of zet (kleine) opvallende vetplanten in een bak voor het raam neer die juist zonlicht nodig hebben. Op deze manier creëer je ruimte en licht in je woonkamer en heb je gelijk een mooi zicht op je achtertuin.

Marechal.be
Marechal.be
intratuin.nl
intratuin.nl

Heb je er de ruimte voor? Plaats dan je bank of twee stoelen voor het raam en je hebt een heerlijk plek om met een goed boek of tijdschrift even te relaxen of gewoon lekker naar buiten te kijken. Wat ik natuurlijk helemaal super vind is een brede vensterbank met een aantal kussens erop waar je heerlijk in kunt wegzakken. Geweldig om zo je dag te mogen beginnen, genietend van het zonnetje met een kop koffie of thee ook al is het nog even binnen.

architectenweb.nl
architectenweb.nl
decoholic.org
decoholic.org

Heb jij je woning te koop staan? Kijk dan eens of je wat aan je vensterbank decoratie en de plaatsing van je meubels kan veranderen. Aspirant-kopers die bij binnenkomst al direct een mooi uitzicht op de (verzorgde) achtertuin hebben zouden zomaar eens de toekomstige eigenaren van jouw huis kunnen worden.

www.tudorstyle.nl   Twitter: https://twitter.com/CarinAmerongen

shutters-direct.co.uk
shutters-direct.co.uk
purewooddesign.be
purewooddesign.be
pinterest
itsyourehome.me
itsyourehome.me
google.nl

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *