Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen in huis.

Daar is ie weer, de energierekening
De energierekening heeft de weg naar je huis gevonden. En weer valt het tegen, zoals bijna elk jaar. Tijd om te gaan beginnen met besparen en wel zo snel mogelijk! Door je eigen gedrag en dat van je medebewoners eens goed onder de loep te nemen kom je al een heel eind. Sta je een half uur onder de douche? Tien minuten is toch ook prima! Heeft je partner de gewoonte om steeds maar weer het licht aan te laten staan omdat hij het gewoon vergeet uit te zetten? Zeg hem dat ook hij mee kan helpen te besparen door er extra op te gaan letten. Het kan ook zo zijn dat bepaalde apparatuur vervangen moet worden.

Simpel besparen
Met een paar hele simpele maatregelen is het mogelijk om vandaag nog te beginnen met besparen op je energiekosten. Sterker nog, er meteen mee aan de slag gaan is mogelijk. Wat denk je van de was buiten op een droogrek te drogen indien het weer het toelaat, een droogmachine slurpt energie. Zet de verwarming ook eens één of twee graadjes lager. Er is niets mis met een wat dikkere trui. Investeer in een zogenaamde bespaarstekker. Voor maximaal 50 euro zijn deze zeker wel te vinden. Op deze manier voorkom je dat apparatuur steeds maar onnodig op stand-by staat. Maak eens een wandeling door je huis en verwijder alle gloeilampen. Vervang deze door LED lampen. Ook hier een kleine investering die zich dubbel en dwars terug gaat verdienen. Als je echt groter wil gaan denken zou je ook dubbel glas en zonnepanelen kunnen overwegen. Het is een investering maar op langere termijn zeker de moeite waard.

Veel aanbod, veel keuzemogelijkheden
Heb je wel eens goed gekeken naar je energierekening? Twijfel je of je nog wel bent aangesloten bij een leverancier die goed bij je past? Door dit na te gaan kijken kom je erachter dat ook op dit gebied veel te verdienen valt. Kijk maar eens op Overstappen.nl Hier ontvang je de beste deals waardoor je minder gaat betalen. Ook de ondernemers onder ons kunnen terecht op deze site. Over zakelijke energie is namelijk van alles terug te vinden.

Wat is voor jou de beste manier?
Besparen kan dus op vele manieren. Je zou met kleine dingen kunnen beginnen en je eens kunnen oriënteren op het gebied van aanbieders via de linkjes die ik eerder noemde. Geld overhouden willen we immers allemaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *