Een alles-in-één-oplossing voor lezen in bed?

Thijs Smeets introduceert de LiliLite 

De early adopters die productontwerper Thijs Smeets, bekend van zijn designs voor merken als Leolux en Gispen Today, steunden bij zijn kickstarter-campagne hebben de LiliLite al een tijdje in huis. Dit najaar is deze ingenieuze leeslamp ook verkrijgbaar voor het grote publiek.

De LiliLite is de eerste bedlamp die kan multitasken: een boekenplank, een leeslamp en een boekenlegger in één. Het meest unieke kenmerk is de responsive lichtschakelaar: een sensor registreert wanneer een open boek op de punt wordt gelegd. Het licht gaat daarmee aan en uit wanneer de LiliLite als boekenlegger wordt gebruikt.

De LiliLite is ontwikkeld door de Nederlandse productontwerper Thijs Smeets en zijn vriendin annex boekenwurm Liedewij. “Liedewij moest telkens het bedlampje verzetten om beter licht te krijgen en de boeken stapelden zich op op haar nachtkastje en de vloer”, reageert Thijs. “Ik dacht: dit móét beter kunnen. Samen bedachten we de LiliLite, dé oplossing voor boekenwurmen wereldwijd. Doordat de lamp van bovenaf op je boek schijnt is er altijd perfect licht op elke pagina en hoef je nooit meer je bed uit.”

Naast het responsive en ruimtebesparende karakter is de LiliLite ook energiezuinig. Dankzij de verwisselbare led-lampen, in elke kleur en intensiteit die je maar wilt, heeft deze inventieve bedlamp een maximale energie-efficiëntie.

Met behulp van een succesvolle kickstarter-campagne waarmee hij $ 75.391 ophaalde kan Thijs nu voldoen aan de wereldwijde vraag naar de LiliLite. Internationaal werd de LiliLite al massaal omarmd: na de lancering werd deze tentoongesteld in een galerie in New York en hij viel op tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

“Mijn droom is om uiteindelijk een complete, multifunctionele slaapkamerlijn te ontwikkelen en mijn hoofd loopt over met ideeën”, aldus Thijs. “Het is een eer om te mogen ontwerpen voor de grote merken, maar om je eigen producten tot leven te zien komen is het mooiste wat er is.”

De LiliLite is verkrijgbaar via LiliLite.com voor € 129, of twee voor € 249.

LiliLite

LiliLite

LiliLite

LiliLite

LiliLite

LiliLite

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *