Een blauwe babykamer inrichten

Hoera je bent zwanger, een van de mooiste dingen die je in je leven kan overkomen. Je leven staat, in positieve zin, op zijn kop. Er komen allerlei nieuwigheden op je pad. Een van de leukste nieuwigheden is natuurlijk het feit dat je een babykamer mag gaan inrichten.

Met deze blog wil ik je inspiratie bieden voor het inrichten van een jongensbabykamer. En dan met name de kleur blauw.

Er zijn nog genoeg andere kleuren die je kan gebruiken voor een jongens babykamer zoals de kleur groen in combinatie met blauw of grijs in combinatie met geel maar ik ga even helemaal los met de kleur blauw. De typische kleur voor een jongetje. Al was dat niet van oudsher zo. Vroeger droegen de mannen namelijk roze en de vrouwen blauw. Deze kleur stond voor vrouwelijkheid. Toen de 1e babykaartjes kwamen werden deze kleuren steeds vaker omgedraaid. Wie weet hoe het over een aantal jaar is nu steeds meer mensen genderneutraal opvoeden.

De kleur blauw voor de babykamer

Er zijn verschillende tinten blauw. Het leukst is eigenlijk om deze te combineren. De basis kan een pastel of ijsblauw zijn. Deze kan je dan combineren met hardere kleuren blauw. Op mijn pinterest bord Blauwe babykamer kan je hier diverse voorbeelden van vinden. Van landelijke babykamer tot moderne babykamer.

Witte meubels

De blauwe babykamer kan je heel erg goed combineren met witte meubels zoals deze:

Witte meubels bieden je een goede basis voor de rest van de kamer. De witte meubels geven de kamer een frisse look zodat je met accessoires de rest van de kamer kan aankleden. De muren kan je in elke gewenste kleur schilderen.

De meubels voor een babykamer moeten veilig zijn. Let daarom bij het kiezen van de meubels voor de babykamer op de volgende punten:

  • De meubels moeten geverfd zijn met kindvriendelijke verf. Als je zelf een bedje gaat verven doe dit dan ruim voordat de baby geboren wordt en lucht de kamer goed zodat de verflucht uit de kamer is verdwenen.
  • Controleer of alle schroeven goed vastzitten en niet uitsteken
  • Kies voor een veilig matras, bijvoorbeeld een aerosleep matras welke ontwikkelt is op basis van wetenschappelijke onderzoek. Tevens is het matras lucht – en vochtdoorlatend en biedt het een goede ondersteuning voor de rug van je baby.
  • Controleer of de spijlen van het bed niet te groot zijn. Als je een nieuw bedje koopt is dat helemaal volgens de veiligheidseisen van nu maar koop je een tweedehands of gaat jouw baby in de familiewieg slapen kijk dan ook je kindje niet vast kan komen te zitten.
  • Kies het juist beddengoed. Veel baby’s kunnen niet slapen omdat ze last hebben van bewegende armen en benen. Met het juiste bedtextiel kan je je baby goed instoppen. Mocht je baby goed instoppen nog niet helpen ga dan in overleg met bijvoorbeeld de huisarts of het consultatiebureau over op inbakeren. Dit heeft bij mijn eigen kinderen altijd heel erg goed geholpen.

Vrolijk het kamertje nog meer op door een leuke mobiel boven de wieg van je baby te hangen. Zo heeft je baby iets om naar te kijken.

Verder moet je ook goed bedenken welke meubelstukken je nu echt nodig hebt. Leuk als je baby zijn eigen kledingkast heeft maar als je maar een klein kamertje hebt kan je beter een goede iets grotere commode kopen en dan hierin een groot deel van de kleertjes bewaren.

Je kan ook een leuk kledingrek neerzetten en dan daar de pronkstukken aan ophangen. Overige spullen kunnen dan ook prima in jullie kledingkast. En als moeder maakt je natuurlijk met alle liefde ruimte in jullie kleding kast voor al die kleine schattige kleertjes.

Of hang een paar leuke kapstokken aan de muur waar je de leukste kleertjes aan ophangt en berg de rest op in boxen en stoffen manden:

Verlichting in de babykamer

Ook in de slaapkamer van je baby is het verstandig een mini lichtplan te maken. In de babykamer zijn er namelijk verschillende soorten licht die je nodig hebt. Het is handig als je een lampje hebt wat goed licht geeft. Handig als je ’s avonds even iets moet zoeken of moet stofzuigen. Dan zie je wat je doet. Maar dit licht wil je niet aanzetten als je ’s nachts even naar je baby gaat omdat deze huilt. Dan moet er juist een heel zacht lichtje aan. Het is handig om een lichtje met afstandbediening te nemen zoals Philips Hue

Deze lamp kan je plaatsen in een leuk babylampje. De afstandbediening hang je eventueel buiten de deur of zou je zelfs naast je bed kunnen leggen. Je stelt de lamp dan zo in dat hij ’s nachts een zacht groen licht geeft. Jij kan dan wel alles zien maar je baby wordt er niet klaarwakker van.

We gebruiken Philips Hue in ons eigen huis en zijn er heel erg tevreden over. Het licht kan zo ver gedimpt worden dat het te gebruiken is als nachtlampje in een kinderkamer. Bijkomend voordeel dat je vanuit je telefoon via een app de lichten weer uit kan zetten.

Muurstickers blauwe babykamer

Je babykamer afstylen doe je door middel van leuke accessoires. Muurstickers zijn er daar één van. Er zijn legio muurstickers verkrijgbaar. Zo kan je een mooi gedichtje op de muur plaatsen of de naam van je kind. Doe dit wel pas nadat het geboren is. Zo hou je de naam bekend en zoals we allemaal weten is het in het verleden wel eens gebeurd dat de echo toch niet helemaal duidelijk is geweest en dat er ineens een ander geslacht geboren werd dan afhankelijk werd gedacht.

Deze muurstickers kunnen gewoon gelijk al worden opgehangen:

Hoe je het kamertje ook inricht blijf bij jezelf. Probeer niet de kamertjes uit de babywinkels te kopieren. En onthou, deze kamer gebruik je maar voor even. Als je kind een peuter wordt zal je al snel weer veranderingen in het kamertje gaan aanbrengen.

Wil je nog meer inspiratie voor het inrichten van je blauwe babykamer? Kijk op mijn pinterestbord blauwe babykamer.

Ben je nog maar net zwanger? Heb je de Blije doos al aangevraagd? Vol inspiratie en leuke aanbiedingen voor het jonge gezin.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *