eigen keuken avanti keukens

Onze nieuwe keuken van Avanti keukens

Laten we beginnen bij onze 1e afspraak bij Avanti Keukens. Om de afspraak enigszins goed voorbereid te starten moesten we eerst thuis aan de slag. Gelukkig wonen we hier nog niet heel erg lang dus we hebben nog de plattegronden van de verkoopbrochure. Ook de foto’s uit de brochure kunnen we meenemen. 

In de huidige keuken zit een schuine hoek. We wisten van kennissen dat hier de afvoerbuizen van de badkamer boven doorheen liepen. Nu hadden we het voordeel dat juist deze kennissen hun huis te koop hadden gezet. Bij hen zitten deze buizen achter een schuine wand maar zij hadden ze op een andere manier afgetimmerd. Nu konden we van beide keuken een foto meenemen zodat duidelijk was waar een van de knelpunten lagen. 

Ons tweede knelpunt was de afzuigkap. Degene die we hebben werkt namelijk niet. Er was geen aansluiting naar buiten dus ook daar moest rekening mee worden gehouden. 

Warm welkom

Bepakt met foto’s, plattegronden en maten gaan we naar ons afspraak met Jaap. Wij hebben onze afspraak op maandagochtend. De winkel is dan alleen open op afspraak waardoor het lekker rustig is. Na een kopje koffie met iets lekkers gaan we aan de slag. 

Het start natuurlijk met een evaluatie van de huidige keuken. Wat zijn de maten? Hoe is de opstelling? Wat vindt je praktisch? En wat zou je anders willen. 

Nadat we de maten op papier hebben gezet moesten we aangeven welke apparatuur er in de nieuwe keuken moet komen en wat de wensen zijn. 

Onze wensen zijn: 

  • een vaatwasser
  • een afzuigkap met afvoer naar buiten
  • een inductiekookplaat
  • een Quooker kraan
  • een oven, liefst stoom 

En dit alles in een keuken die past bij een huishouden met 6 gezinsleden. Kortom, er moet ruimte zijn om gezellig met meerdere mensen te koken. 

Koken voor 6 personen

Jaap had bij ons 1e bezoek aan Avanti Keukens al meegedacht over de groote kookplaat. Wij koken graag maar missen soms ruimte. Een klein voorbeeld. We zijn met 2 volwassenen en vier kinderen in de leeftijd 12,13,15 en 16. Als wij bijvoorbeeld bloemkool eten hebben we al drie pannen nodig voor de aardappels, bloemkool en kaassaus. Als we dan de worstjes klaar maken hebben we 2 koekenpannen nodig. We hebben regelmatig ruimtegebrek. Vandaar de wens voor een groot fornuis. 

De vorige keer had Jaap ons al uitgelegd dat je prima je aardappels en groente in een stoomoven kan bereiden. Dan heb je een fornuis over voor het bereiden van je vlees. Dus die keuze was snel gemaakt. Maar dan nog heb je keuzes in welke breedte en hoe opgebouwd. 

1e tekening

Onze wens is een L-opstelling met kookeiland. De korte kant van de L-zijde moet een kastvullende wand worden. De lange zijde moet alleen uit onderkastjes bestaan. En dit in de kleur zwart. Dit past namelijk goed bij de rest van ons interieur. 

Na het opnemen van de wensen gaat Jaap aan de slag met de 1e opzet. Tijdens het tekenen geven wij nog een aantal wensen aan. Zo is de wens om de vaatwasser hoger te plaatsen. Dit hebben we bij vrienden gezien en dat is echt ideaal. Scheelt bukken. 

Terwijl Jaap aan het tekenen is wordt er goed voor ons gezorgd. Koffie en zelfs een lekkere lunch. Ondertussen zien we op papier de eerste contouren al verschijnen. Ook vraagt Jaap tussendoor van alles om zo te horen hoe wij de keuken gebruiken. Zo kan hij inschatten wat beter bij ons past. Denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen lades en kastjes. 

Als hij klaar is met de 1e schets komen er een aantal keuze momenten:

  1. De koelkast

Willen we een grote koelkast of moet er ook een vriesdeel onder zitten. Deze keuze is makkelijk want wij eten altijd vers en gebruiken de vriezer alleen voor ijsjes. We hadden al besloten om een kleine vriezer in de schuur te zetten zodat we binnen kunnen gaan voor een grote koelkast. Met een groot gezin kom je al namelijk snel ruimte te kort. 

  1. Kookgelegenheid

Hier hadden we het al eerder over gehad met Jaap. Voor 6 personen koken kan een uitdaging zijn. Eigenlijk wilde we een grote kookplaat maar Jaap had ons al een beetje overgehaald om te kiezen voor een stoomoven in combinatie met een inductiekookplaat. Omdat wij nog een beetje twijfelde laat Jaap ons de mogelijkheden zien en legt goed uit hoe we deze combinatie van apparaten goed konden gebruiken. Jaap spreekt uit ervaring want hij heeft zelf een nog groter gezin dan wij. Hij weet dus goed hoe je optimaal gebruik maakt van een keuken. 

  1. Aanrechtblad

De kast kleur weten we al. We hebben een voorbeeld keuken gezien en deze kleur willen wij ook hebben. Dat is een makkelijk keuze. Nu moet er ook een geschikt blad bij worden gevonden. Allereerst natuurlijk de keuze voor het materiaal. Budget technisch hebben we gekozen voor een kunststof werkblad i.p.v. een granieten of stenen werkblad. Jaap legt meerdere keuzes neer en al snel valt onze keuze op een aardetinten blad. Deze past ook weer goed bij onze natuurstenen tafel. 

Na het maken van deze keuze gaat Jaap de tekening afmaken. Binnen no-time krijgen we een complete tekening te zien. Tevens kan Jaap een 3-d tekening laten zien zodat we in 1 oogopslag het eindresultaat kunnen zien.  We zijn super blij met het eindresultaat. We zijn iets boven ons budget gegaan maar dat hadden we eigenlijk al ingecalculeerd. Nu hebben we wel de keuken waarmee we jaren vooruit kunnen. 

Opmeten van de keuken

Een keuken in een computer of op papier tekenen is natuurlijk redelijk makkelijk. Je voert een paar maten in en de computer helpt om binnen die maten te blijven. Maar wat als die maten niet kloppen. Gelukkig zijn we niet alleen afhankelijk van de computer. Van Avanti uit komt er namelijk iemand langs die de maten komt controleren. Iemand die de maten nog een keer opneemt. Dat geeft een geruststellend gevoel. 

Na deze afspraak begint het echt wachten. Er staat namelijk een datum om de keuken te plaatsen maar dat duurt nog even. Daarbij moeten we eerst onze eigen keuken verwijderen en nog wat leidingen verleggen. Voor het verleggen van de leidingen komen we via Avanti in contact met Otto. Hij werkt vaker samen met Avanti en weet dus precies wat zij willen. Op deze manier worden de muren en leidingen goed voorbereid voor de nieuwe keuken. 

Kastenwand met verhoogde vaatwasser en stoomoven.

Keuken plaatsen

Eindelijk is het dan zo ver. Ze komen de keuken plaatsen. Eerst worden alle dozen gebracht. Hiervoor moet de huiskamer even verbouwd worden maar het is voor het goede doel. We kunnen in ieder geval vanaf de bank al naar onze nieuwe keuken kijken. Deze zit echter nog wel in dozen maar dat mag de pret niet drukken. 

De volgende dag komen er al vroeg twee busjes voorrijden. Twee (jonge) mannen gaan aan de slag met de keuken. Al snel komen ze er achter dat 1 kast nog niet goed op maat is gemaakt. Binnen een uur staat er een derde busje voor de deur en gaat een derde vakman aan de slag met dat ene kastje. Buiten gaat hij aan de slag en wordt er echt een kunstwerk gemaakt. Je ziet het niet maar het kastje past precies over de leidingen heen. Het is een ideaal kastje voor de kookboeken. 

De andere heren zijn vakkundig bezig. Voordat een kastje wordt geplaatst wordt er wel zeker drie keer gemeten of het kastje wel op de juiste plek staat. Zeker met de kasten van het kookeiland wordt er op diverse manieren gekeken of alles wel juist staat. 

Al deze metingen kosten veel tijd waardoor de heren 2,5 dag bezig zijn met het plaatsen van de keuken. Het geeft ons echter wel een heel erg fijn gevoel. De keuken wordt echt met veel beleid, passie en liefde in elkaar gezet. Dit bevestigd voor ons dat we de juiste keuze hebben gemaakt. 

Na 2,5 dag is de keuken geplaatst. Voordat de heren vertrekken wordt alle apparatuur uitgelegd en dan mogen we eindelijk zelf aan de slag in onze nieuwe keuken. 

Ervaring nieuwe keuken

Proost op jaren kookplezier

Een nieuwe keuken kan er op papier erg mooi en praktisch uitzien maar je moet in het dagelijks leven ervaren of dit ook klopt. Zoals gezegd, wij zijn een groot gezin dus de keuken moet hier wel rekening mee houden. Kunnen we met meerdere personen in de keuken? 

De tekening heeft zijn werk goed gedaan. Je kan merken dat Jaap al jaren ervaring heeft. We kunnen met meerdere mensen gebruik maken van de keuken. Deze nieuwe keuken geeft ons meer de mogelijkheid om samen te koken. Ook het feit dat het kookeiland nu richting de eettafel gericht staat maakt koken een stuk gezelliger. 

En niet alleen het plaatsen van de keuken. Een van onze kinderen had de koelkast iets te hard opgetrokken. Hierdoor zijn de scharnieren beschadigd. We hebben Avanti gemaild en binnen een paar uur stond er al een afspraak om de deur te komen maken. Binnen 2 dagen hebben we dan weer een goed werkende koelkastdeur. 

Wij zijn dus super tevreden met onze keuken. Tevreden met de werking, de plaatsing maar bovenal heel erg tevreden met het geheel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *