pvc vloeren

Alles wat je wil weten over PVC vloeren

Een vloer kiezen kan erg lastig zijn. Voor welke look wil je gaan, wat is duurzaam en wat staat het beste bij mijn interieur. Niet alleen kleur kiezen is lastig, ook het materiaal en de manier waarop een vloer gelegd wordt is toonaangevend voor de uitstraling van de ruimte. 

PVC is een van de soorten vloeren die er zijn. Er zijn nogal wat aanbieders van deze vloeren. Bekijk bijvoorbeeld PVC vloeren bij Vloerenmarkt. Dit zijn een van de aanbieders die veel aanbod hebben in verschillende vloeren en dus ook PVC. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten voordat je kiest voor een prachtige PVC vloer.

De kenmerken van een PVC vloer.

PVC is een kunstof materiaal. De simpelste vorm hiervan zijn kunststof korrels die op allerlei manieren bewerkt kunnen worden. Dit materiaal kan zowel als zeer zachte ondergrond bij een speeltuin worden gebruikt als in de vorm van flexibele planken die een mooie eetkamer vloer vormen. Het materiaal is dus erg makkelijk te bewerken en daarbij ook simpel te onderhouden. PVC kun je afnemen met een natte dweil waarna de vloer weer gelijk mooi zal zijn. 

Het fijne aan PVC is dat dit materiaal krasvrij is. Daarom kun je het erg gemakkelijk gebruiken voor kinderkamers waar op de grond wordt gespeeld of bij de eettafel waar stoelen vaak overheen schuiven. De vloer zal nog altijd mooi blijven.

Het aanleggen van PVC

Aanleggen van vloeren kan zowel door de bewoners zelf als door een derde partij gedaan worden. PVC is in het geval van een klusser een gemakkelijke vloer om te leggen. De planken sluiten mooi op elkaar aan en zijn zeer flexibel waardoor foutjes makkelijk hersteld kunnen worden. Ook is deze vloer makkelijk te vervangen. 

De vloer wordt gelegd door middel van een lijmlaag die aan de zijkanten van de planken worden gezet. Hierna is het leggen en aanschuiven van de planken aan elkaar zeer eenvoudig. 

En goede tip om te doen na het leggen van een PVC vloer is om deze na het leggen te walsen. Zo vallen de planken nog beter in elkaar en wordt de vloer helemaal strak.

De voordelen van een PVC vloer 

Zoals verteld in dit artikel is PVC een makkelijk materiaal om vloeren en trappen mee te bekleden. Het kan gemakkelijk zelf gelegd worden en is simpel te bewerken. Naast deze mogelijkheden is PVC van zichzelf krasvrij en dempt het geluid. Ideaal voor als er iemand een bureaustoel heeft en telkens heen en weer rolt. PVC dempt veel geluid en is dus handig voor een huis met meerdere verdiepingen. Het is vrij simpel om een PVC vloer te onderhouden, dit zorgt vaak voor een langere levensloop van de vloer. 

Een ander fijn voordeel is dat PVC een vrij warme vloer is van zichzelf. Het plastic dat de vloer bevat zal niet zo koud worden als dat een stenen vloer bijvoorbeeld word. 

De mogelijkheden met PVC

De mogelijkheden van PVC vloeren zijn bijna oneindig. De designs die met pvc gemaakt kunnen worden verschillen niet alleen in de kleuren maar ook in de manier waarop de pvc gelegd wordt. Zo ontstaan er unieke patronen en unieke vloeren. In dit artikel lees je over de verschillende decoren en patronen voor PVC vloeren.

Met een PVC vloer kan mede gemakkelijk een vloer met vloerverwarming gelegd worden. PVC is een vrij dun materiaal dat ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat de warmte goed door zal laten. Hiermee kun je prettig genieten van de vloerverwarming. De temperatuur die een PVC vloer aankan is 45 graden. 

Omdat het materiaal slijtvast is en vrij zacht is kunnen zware meubelen hier goed op staan. De vloer zal dan vrijwel geen beschadigingen laten zien. Omdat de vloer met lijm vast zit is het wel zo dat je niet direct op de vloer kan lopen na het leggen. Na ongeveer 5 uur mag er op gelopen worden en kan de vloer geheel afgewerkt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *