Kleur je interieur

Soms is het weer zo’n grijze dag waar je niet omheen kunt maar in vele Nederlandse huiskamers hangt er altijd zo’n grijze wolk in de vorm van een muur. Maar waarom kiezen we hiervoor? Waarom niet wat meer kleur al is het maar een accent, zijn we hier bang voor? Worden we er niet vrolijk van? of  vinden we dat net allemaal te…

Nu een groot gedeelte van de Nederlandse huiskamers grijs is gekleurd vind ik dat het wel weer tijd is voor wat meer kleur.  Want al dat grijs maakt het er niet vrolijker op en al helemaal niet wanneer je af en toe naar buiten kijkt in de winter. Wat meer kleur in je leven mag best en het maakt het allemaal toch net een stuk vrolijker. Want kleuren hebben wel degelijk invloed op onze gemoedstoestand.

Daarom laat ik deze maand zien hoe je wat meer kleur in je interieur kunt brengen zonder dat het je interieur te druk of chaotisch maakt.

oranje interieur

Splendidsass

Laten we beginnen om wat kleur aan het grijs toe te voegen. Wat dat betreft is grijs een geschikte kleur want hiermee kunnen alle kleuren gecombineerd worden. Bovendien frist een kleur bij het grijs je interieur op. Nu hoor ik je afvragen welke kleur je dan moet kiezen. Mijn advies hier op is simpel ga bij jezelf na van welke kleur je vrolijk wordt…
Welke kleur kies je meestal bij het kopen van kleding of accessoires. Voor welke kleur val je (vaak) en reken je tot jou ‘lievelings’ kleur. Wat een simpele vraag van een kind zou kunnen zijn.
Ik bedoel met het opfrissen van je interieur met een kleur niet meteen dat die grijze muur of meubels de deur uit moeten. Nee, een accent kleur toevoegen aan het grijs doet al wonderen.
Dit kan al heel simpel door het toevoegen van accessoires in jou kleur, hang een kleur vlak aan de muur of vervang enkele meubel stukken door meubels met een kleur.

blauw wonen

Designtraveller

scandinavisch

Style-Files

Met een kleur vlak aan de muur kun je ook makkelijk een tijdje testen of het bevalt voordat je een dure aankoop(en) gaat doen.

Die hele grijze muur weg dat kan natuurlijk ook. Maar weet je niet wat en durf je eigenlijk niet zo goed met kleur, bang voor de verandering van je interieur in een circus, gemakkelijk wen je aan kleuren door het toevoegen van gekleurde accessoires. Dit is tevens een goede test om te zien wat kleur in jou interieur doet en wat het met jou doet. Voor wie het toevoegen van gekleurde accessoires al kleur genoeg vindt laat het zo… En heb je er genoeg van dan zijn ze heel gemakkelijk te vervangen.

kleurrijk interieur

Cocokelley

bloemen interieur

Amazon

Gewend aan de kleur(en) van je accessoires dan kun je een stapje verder gaan en kleur toevoegen aan je interieur door middel van bijvoorbeeld meubels. Ook voor diegene die het meteen al aan durven met kleur.
Er zijn verschillende voorbeelden om kleur toe te voegen in je interieur door middel van meubels.
De keuze van kleur is bepalend voor de sfeer van de rest van het interieur. Ga je voor verschillende kleuren of houd je het liever bij een opvallende kleur.
Bijvoorbeeld de zithoek in dezelfde kleur, door de omgeving in rustige basiskleuren te houden voorkom je het ‘circuseffect’ en houd je toch die eenheid. Je meubels er uit laten springen kan ook met verschillende kleuren meubels. Je ziet echter wel dat bij zo’n kleur explosie aan  meubels de basis van de rest van het interieur wit is of rustgevende kleuren.

1a

The design files

interieur vol kleur

Thekitchn

kleur interieur

Bhg

Ook kun je kleur toevoegen aan je interieur door middel van een tapijt. Een tapijt is erg sfeer bepalend en voegt warmte en gezelligheid toe. Vaak zie je dat 1 element in je interieur er uit springt en sfeer bepalend is. Een bijzonder element is vaak al genoeg om de sfeer aan te geven, een sfeer van waaruit je de rest kunt opbouwen. Zo’n tapijt is ook snel vervangbaar voor als je het beu bent en een andere sfeer wilt. Een ander sfeer en kleur bepalend element zijn kunst en schilderijen. In de voorbeelden zie je dat de rest van het interieur rustig is gehouden waardoor de aandacht naar het kunstwerk gaat.

8414d1f48e1d657154518c4001289bf4

Sfgirlbybay

3a

Brittanickel

681111208643eb7e0ae786e871d0a735

Tonymott

Voor de echte waaghalzen is er kleur door middel van patronen. Verschillende kleuren en een patroon zorgen voor heel veel vrolijkheid. Zorg wel voor de juiste balans of houd het bij patronen en kleuren alleen in de accessoires. Voor welk van de twee onderstaande interieurs zou jij gaan.

5f0b69fe5b3c347db5e55770bc675c8f

Desiretoinspire

f0921199507f338b5a388c4caec153a0

Ahouseinthehills

Voor wie het heerlijk vind al die kleuren en vast niet terug deinst voor een vrolijke kleur op de muur.

Schilderijen, foto’s, afbeeldingen of planken aan de wand zorgen voor de juiste balans en een prettige onderbreking van je gekleurde muur. Een echte eyecatcher van je muur maak je met verschillende geometrische kleur vlakken op de muur met kleuren die elkaar versterken en verzachten.

roze interieur

Anthologymag

2142c87c7dd8787ffb04effd7f858788

101 woonideeen

Van donker naar licht of van licht naar donker? Je hebt het zelf voor het kiezen met een dip dye muur. Kies een kleur en kies zelf of het de harde kleur of zachte kleur is die je laat overheersen.

Er bestaat behang in dip dye maar je kunt zelf ook aan de slag gaan met verf en steeds een iets lichtere tint of de kleur steeds iets vervagen met wit. Wat bewerkelijk misschien maar origineel is deze dip dye stijl zeker.

geel interieur

Admagazine

991b7aa0f035bd86a5e9860197974438

Apartmenttherapy

Houd je wel van kleur maar niet zo fel, pastels zijn dan een goede optie. Deze kleuren zijn zacht en brengen toch vrolijkheid en lente in je interieur.Ook hier weer kun je de kleur gebruiken op de muur of in meubels en / of accessoires. Zacht roze is een nieuwe trend hierin die in opkomst is, zoals ook zalm en flamingo roze.

Behoefte aan toch wat meer pit aan je interieur dit geef je door de pastels te combineren met donkere tinten zoals zwart, bruin en grijs deze kleuren gaan perfect samen. Ze zorgen voor een goede balans en maken de ruimte minder zoet. Maar ook de materiaal keuze bepaalt die uitstraling. Zachte materialen versterken de zoete sfeer van de pastels. Plaats bij een pastel muur bijvoorbeeld materialen zoals leer, metaal, beton en hout dit zal de uitstraling stoerder maken. Daarbij is ook de vorm bepalend. Waar ronde vormen de zoete sfeer ook weer zullen versterken geven strakke lijnen de ruimte een stoerdere look.

f

Flickr

pastel interieur

Mahalolena

In combinatie met grijs gaat geel goed samen, met geel breng je de zon in huis.

Daarbij kan het samen met alle grijs tinten en brengt het geel die vrolijkheid waar je naar op zoek was. Voor de beste sfeer zorg dat het geel niet overheerst want uitspringen doet deze kleur toch wel. Daarom een vlak geel op de muur en de rest grijs, of een geel vlak in de vorm van een meubel.

Ook geel is terug van weg geweest en komt de grijze huiskamers opvrolijken.

1 c

Smallspacesblog

Voor de waaghalzen zijn er fluor kleuren een kleur waar je in het donker zelfs niet omheen kunt. In combinatie met donkere kleuren maar ook bij lichte kleuren misstaat een fluor kleurtje niet. Een ding is zeker het kleurvlak klein of groot deze kleur valt altijd op.

c76b059d1639d6a4e9e404b2e032b27d

Prettyspace

5eac6c3d6df399b834b74ddbebd4a170

Remodelista

Leuke DIY ideeën met hout en kleur, kleur bijvoorbeeld enkele hout koppen in het haardhout en zie het bijzondere speelse effect wat dit oplevert. Of verzamel een groepje takken en ga aan de slag met verschillende kleuren garen die je om de tak heen wikkelt of breit. Zoals je ziet misstaat zo’n leuke groep gekleurde takken ook niet bij grijs. En kun je gelijk even uit proberen welke kleur(en) je aan je grijze interieur wil toevoegen. Dus na een stevige herfstwandeling in de natuur kun je vervolgens creatief aan de slag gaan.

5af6273c0a1ec80e8729ef372796dfd2

Tarafirma

5c59ac23cb4dc074e58994881356e41b

Miluccia

Wanneer je woonkamer voor jou toch vooral voor rust en ontspanning moet zorgen en je het daarom in de woonkamer het liefst rustig wilt houden maar als je toch wel van wat kleur in huis houdt.

Knal dan in de keuken met kleur. Een nieuwe trend in keukenland is een pallet van kleuren aan keukenkastjes of een knalkleur in je gehele keuken. Het maakt je keuken hoe dan ook gezellig en vrolijk.

1 e

Skonahem

3cfde272db704a9a51330ebd3773d867

Casavogue

Genoeg inspiratie met kleur heb je al een idee hoe dit thuis toe te gaan passen?

Hopelijk heb ik middels deze blog een hele hoop vrolijkheid de Nederlandse huiskamers binnen gebracht. Want een grijze muur of niet een beetje kleur kan er altijd wel bij.

Ik ben benieuwd naar de kleur in jouw interieur.

Het zou leuk zijn om daar wat foto’s van te zien en hopelijk zetten we hiermee samen de nieuwe trend want een beetje kleur is toch leuker als altijd maar dat grijs.

Daarom ben ik zeer benieuwd hoe jij kleur in je interieur toe past.

Met heel veel belangstelling zie ik jullie foto’s graag verschijnen op mijn facebook pagina: https://www.facebook.com/interieurmood/

Op mijn facebook pagina kun je ook terecht met al je interieur vragen die ik graag wil beantwoorden. En misschien bepaal jij dan wel mijn volgende blog onderwerp.

Tot mijn volgende blog! Heel veel kleurige groetjes van mij!

Door: Marene van de Goor

interieurmood.blogspot.com

Voor dagelijkse Interieur Mood volg mij:

https://www.facebook.com/interieurmood/

https://instagram.com/interieurmood/

https://twitter.com/InterieurMood

Meer wooninspiratie van Marene:

Nog meer ideeën voor het inrichten van je huis:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *