groene woonkamer

Waarom een groene woonkamer goed voor je is

Kamerplanten zijn goed voor de gezondheid, en niet alleen omdat ze een leuke sfeer geven. Eigenlijk doen kamerplanten het omgekeerde van wat wij doen als we ademen: ze geven zuurstof af en absorberen kooldioxide. Dit verfrist niet alleen de lucht, maar verwijdert ook schadelijke gifstoffen.

Voordelen van kamerplanten

Kamerplanten kunnen binnen 24 uur tot 87% van de giftige stoffen uit de lucht kunnen verwijderen. Ook kunnen kamerplanten de concentratie en productiviteit verbeteren. Een goed idee om planten in je kantoor te zetten, vooral die met brede bladeren. Ze helpen de luchtvochtigheid te reguleren en stimuleren. 

De natuur kan ons helpen om meer te ontspannen en ons kalm te voelen waardoor je dagelijkse humeur verbetert. Een binnentuin kan een plek van rust zijn voor de buitenwereld en, voor velen, een bron van vreugde. Of je nu in een klein appartement of een groot huis woont, door een paar planten in je huis toe te voegen, begint je gezondheid en algehele welzijn te verbeteren. 

Naast het verbeteren van de stemming en het creëren van een ontspannen leefruimte, kunnen planten ook helpen bij eenzaamheid en depressie – het zorgen voor levende wezens geeft ons een doel en een beloning, vooral wanneer je het leven ziet opbloeien. Kies de juiste planten voor een optimale nachtrust. Terwijl planten overdag zuurstof afgeven, is het goed om te onthouden dat de meeste planten ’s nachts, wanneer de fotosynthese stopt, dingen veranderen en kooldioxide afgeven. 

Planten zoals orchideeën, vetplanten, slangen planten en bromelia’s doen echter het tegenovergestelde en geven zuurstof af, waardoor ze ideale planten zijn voor in de slaapkamer (en voor een betere nachtrust).

De juiste verzorging voor planten 

Pas op voor te veel zon. De meeste kamerplanten houden niet van direct zonlicht in de middag, dus wees voorzichtig met het plaatsen van planten binnenshuis. Vaak is het een kwestie van niet te veel water geven, of de grond wat laten opdrogen als die te vochtig aanvoelt. Controleer of je plant op een koude tocht staat, want hierdoor kunnen de bladeren opkrullen en uiteindelijk afvallen. 

Organische meststoffen zijn een geweldige manier om je planten nieuw leven in te blazen. Ben je geen kei in het verzorgen van planten, maar wens je toch extra sfeer te creëren in je woonkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor zijden bloemen. Deze bloemen zullen helaas niet zorgen voor extra zuurstof. Neem een kijkje op flowercrush.nl voor het aanbod. Planten zijn een goedkope manier om zelfs de meest saaie kamer op te leuken.

Versier je vensterbank met vetplanten, hang kleurrijke veterhaken aan gordijnroedes, of probeer iets groots en gewaagds, zoals prachtige vijgenbladeren. Je kunt ook spelen met potten en je planten tentoonstellen in mooie keramische en koperen potten.

Foto door Daria Shevtsova via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *