houten vloer

Een houten vloer voor elk interieur

Als je voor de opgave staat een vloer uit te zoeken, beland je in een wereld aan mogelijkheden. Het moeilijkste is nog wel, dat je keuze voor een vloer voor tientallen jaren lang bepalend kan zijn voor de sfeer in je huis. Bij zo’n bepalende keuze kan een houten vloer je een onverwachte uitkomst bieden. 

Natuurproduct

Om te beginnen is een houten vloer een natuurproduct. Een houten vloer leeft in je interieur. Dat merk je vooral aan de warmte die een houten vloer uitstraalt in de ruimte. De kleur, eventuele noesten en de tekening van de nerven geven een natuurlijk, sjieke warmte aan de ruimte. Hout is, naast dat het een warme uitstraling heeft, ook qua gevoel echt veel warmer. Hout past zich veel sneller aan aan de temperatuur van je woning dan andere vloersoorten, waardoor je vloer minder koud zal aanvoelen.

Vloerverwarming

Naast dat een houten vloer al warmer aanvoelt dan andere vloersoorten is houten vloer vloerverwarming tegenwoordig geen enkel probleem meer. Dankzij nieuwe leg – en verlijmingstechnieken en een steeds beter verwarmingssysteem, is vloerverwarming voor de meeste houtsoorten zelfs een echte aanrader. De warmte van een vloer voelt heel anders aan dan van radiatoren, omdat het vanaf de vloer gelijkmatig door de hele ruimte wordt verdeeld. Vloerverwarming kan een aanvulling zijn op je huidige verwarming, maar kan zelfs overige verwarmingselementen overbodig maken.

Welke houten vloer kies je

Kies je voor een houten vloer, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. De verschillende houtsoorten, verschillende legwijzen van de vloer, de afmetingen van de planken en de manieren van afwerking van de vloer zorgen er voor dat een houten vloer altijd uniek is en in ieder interieur past. 

Raftwood vloeren

Naast de traditionele parketvloeren is er een nieuwe trend in houten vloeren: Raftwood.

Raftwood is hout in zijn meest oorspronkelijke vorm. Dat is het unieke gevoel dat Raftwood oproept. Een karaktervolle, ruige eiken balkenvloer, met natuurlijk ontstane scheuren, mooie noesten en een onregelmatige structuur. Raftwood is nooit saai en is ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kan er voor kiezen om de planken gewoon in de lengte te leggen, maar je kan ook kiezen voor een sjieke visgraat.

Voor elk wat wils

Zoals je ziet is er voor ieder interieur dus een prachtige houten vloer. Of je nou gaat voor de industriële look, of het liever landelijk houdt. Door de enorme mogelijkheden van de houten vloer is niets te gek. Ben je geïnspireerd geraakt, ga er eens op uit en bezoek een 

parketspecialist bij jou in de buurt. Kijk, ruik, voel en beleef het wonderlijke effect van een houten vloer. 

Photo by Sven Brandsma on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *