cv ketel

Alles wat je moet weten over je cv ketel

Je cv ketel is niet per se een ding waar je je vaak of veel zorgen om maakt. Hij hangt waarschijnlijk boven of uit het zicht en eens in de 15 jaar is hij pas toe aan vervanging. Als dit moment komt moet je uiteraard wel weten wat je moet doen. Maar ook als er tussentijds iets gebeurt met je cv ketel moet je weten of je alles wel goed geregeld hebt met het repareren enzovoort.

In dit artikel lees je wat je je allemaal moet vragen bij de aanschaf van de nieuwe cv ketel en waar je op moet letten. Daarnaast gaan we het ook hebben over het onderhoudscontract voor de cv ketel!

Nieuwe cv ketel – nieuwe aandachtspuntjes

Als je cv ketel al een aantal jaren goed zijn werk doet, maar toch echt oud wordt of kuren krijgt, is het tijd om hem te vervangen. Veel mensen zien dit moment als het moment om te gaan verduurzamen. De eerste vraag die je je daarom moet stellen is, blijf je bij een cv ketel, of stap je over? Tegenwoordig zijn er veel verschillende alternatieven voor een cv ketel. Maar of ze allemaal even goed zijn is nog maar de vraag. Als je dus echt twijfelt om te blijven bij een cv ketel, raad ik je aan om goed onderzoek te doen. Lees veel reviews en kijk lees ervaringen van anderen.

Als je er voor kiest om bij de cv ketel te blijven, ben ik van mening dat je een goede keus hebt gemaakt. Je weet wat je kan verwachten en dat alles goed aangesloten kan worden. Dit maakt het tenslotte goedkoper, want je hoeft de aansluitingen niet te veranderen.

Tevens moet je kijken naar het huis waar je in woont, de grootte van de woning, hoe goed geïsoleerd de woning is, uit hoeveel punten je tegelijkertijd warm water wil laten komen en de grootte van de cv ketel. Deze punten zijn allemaal belangrijk als je een nieuwe cv ketel laat installeren. Als je een cv ketel krijgt, die geschikt is voor een groot maar slecht geïsoleerd huis, terwijl je zelf in een klein appartement woont, kan het zijn dat de cv ketel niet goed genoeg werkt of juist te goed werkt. Veel verschillende dingen waar je aan moet denken dus!

De inrichting van je huis is erg belangrijk. Een cv ketel moet natuurlijk niet een doorn in het oog zijn als je je huis helemaal op en top, naar de laatste trends, hebt ingericht. Kijk dus of er een geschikte ombouw is voor de cv ketel. Dan werk je hem gemakkelijk en mooi weg!

Onderhoudscontract voor cv ketel

Daarnaast heb je ook nog een onderhoudscontract voor de cv ketel. Dit is een contract die je niet altijd standaard bij je cv ketel krijgt. Een onderhoudscontract voor de cv ketel is een contract waarmee je gegarandeerd bent van service. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over het feit of je je cv ketel op tijd weer aan de gang krijgt of dat je lang moet wachten op een monteur. Dat is wel zo handig! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *