Culinair genieten

Culinair genieten in eigen tuin

De 1e mooie dagen hebben we weer gehad. We konden weer genieten van een lekker zonnetje. En ik weet zeker dat de eerste bbq’s alweer aangestoken zijn. We hebben weer kunnen genieten in onze eigen tuin.

Nu we nog niet weten of en waar we dit jaar vakantie kunnen vieren kiezen velen ervoor om het vakantiegeld aan ons eigen huis of tuin te besteden. We hopen dan dat we een mooie zomer krijgen.

Tuinsets, loungebanken en bbq’s vliegen op dit moment over de toonbank. We willen allemaal optimaal genieten van onze eigen tuin. En niet alleen op het gebied van meubels gunnen we onszelf steeds meer luxe, ook op het gebied van buiten koken gaan we steeds een stapje verder. Zo heeft de echte buitenkeuken een plekje veroverd in de Nederlandse tuinen. Naast een bbq vinden we in de buitenkeuken een gootsteen en ruimte om het eten te bereiden.

Bijzonder bbq-en

Hebben we geen ruimte voor een hele buitenkeuken dan gaan we steeds meer op zoek naar bijzondere manieren om te bbq-en. De ouderwetse bbq is al lang achterhaald. Eén van de bbq’s die we tegenwoordig veel zien is de Green Egg bbq. De Green Egg biedt veel voordelen. Zo kan je heel erg goed de temperatuur regelen. Hierdoor voorkom je uitdroging van het vlees. Je kan je eten beter bereiden waardoor het veel sappiger blijft. En wist je dat je zelf brood kan bakken in een Green Egg. Zo kan je dus een complete maaltijd maken met je eigen bbq.

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kan je kiezen voor de OFYR bbq. Deze bbq staat niet alleen heel erg mooi, door zijn verschillende opties (pizzaschaal, spiezen, enz.) is hij op veel manieren te gebruiken. Wij vinden de OFYR bbq een bbq waarbij je met zijn allen bezig bent. Normaal staat er maar 1 iemand te bakken, bij de OFYR kan je met zijn allen bezig zijn. Ieder kan zijn eigen spies boven het vuur houden. De OFYR bbq geeft je het gevoel alsof je met zijn allen om een vuurtje staat te koken, dit zorgt voor verbintenis. 

Meer dan een lapje vlees 

We geven toe, bij velen is het lapje vlees uit de supermarkt nog steeds erg populair op de bbq. Toch zien we wel een verschuiving. Steeds meer mensen bereiden vaak maar 1 stuk vlees op de bbq. Maar dan kiezen ze wel voor een bijzonder stuk. Een stuk vlees dat ze zelf gemarineerd hebben. Daarbij kan je denken aan spareribs maar ook hele stukken lamsvlees zien we op de bbq verschijnen. We maken er dan een bijzondere maaltijd van. Bij dit stuk vlees serveren we dan zelfgemaakte (kool) salade en op de bbq gerookte aardappeltjes. 

Doordat we op deze manier zijn gaan bbq-en gebruiken we de bbq ook vaker. We zien het echt als verlenging van onze keuken en vinden het erg leuk om in de zomer zo onze doordeweekse maaltijden te maken. In dat opzicht gaan we steeds meer op het buitenland zoals Amerika, Australië of Canada lijken. Met dat ene kleine beetje meer moeite en de juiste apparatuur wordt bbq-en een genot, een culinaire belevenis!

Photo by Katerina Jerabkova on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.