keukenkraan

4 tips om je keuken op te frissen met een spoelbak en keukenkraan

Je keuken is veel meer dan een plek om te koken. Het is een ruimte waar wordt gegeten, gepraat, geknutseld en tegenwoordig ook vaak gewerkt. Het is dus absoluut de moeite waard om je keuken een opfrisbeurt te geven. En dat betekent niet dat je onmiddellijk de sloophamer moet pakken om je huidige keuken eruit te slopen en een compleet nieuwe keuken te plaatsen. Met een paar simpele handelingen geef jij je keuken een hele nieuwe look en kan die weer jaren mee. Oké, loop nu naar de keuken en kijk om je heen. Welke kleur hebben de keukenkastjes? Wat is de stijl van de handgrepen? Wat voor vloer zit erin? Waar is het keukenblad van gemaakt? En hoe zit het met de spoelbakken en keukenkraan? Door deze cosmetische zaken aan te pakken creëer je een hele andere ambiance in je keuken. In dit artikel geven we je 4 handige tips om je keuken een nieuwe look te geven. 

1. Kleur je keuken

Ooit heb je gekozen om je keuken een bepaalde kleur te geven, maar dat hoeft niet voor altijd te zijn. Geef je keukenkastjes een hele andere kleur. Dat kan jezelf doen door ze te schuren en daarna te lakken. Maar het is ook mogelijk om een gespecialiseerd bedrijf in te huren die ze rapt met een kleurfolie. Zoek er tot slot nieuwe handgrepen bij en je nieuwe uitstraling is compleet. 

2. Opnieuw indelen

Vergeet niet dat je keuken over het algemeen modulair is opgebouwd, dus als je de indeling wilt veranderen is dat meestal niet een heel groot probleem. De afgelopen jaren heb je de keuken intensief gebruikt. Staat alles apparatuur op de meest slimme plek? Draait de koelkastdeur wel naar de juiste kant open? Moet de vaatwasser niet ergens anders? Als je dan toch begint kun je net zo goed de plattegrond van je keuken aanpassen. 3. Andere vloer
Als je de kastjes en apparatuur op een andere plek neerzet moet er ook een andere vloer in. Dat komt mooi uit want een nieuwe vloer doet veel voor de stijl van je keuken. Een houten vloer geeft de ruimte een warm karakter, terwijl vloertegels of een gietvloer veel strakker en moderner ogen. Het is maar net wat je wil bereiken. 

4. Keukenblad, spoelbak en kraan

Past je aanrecht nog wel bij de nieuwe stijl van je keuken? Strak, landelijk, praktisch of vintage. Er is altijd een keukenblad, spoelbak en kraan die bij je inrichting past. Graniet, RVS, emaille, composiet, natuursteen, keramiek. Keukenbladen en spoelbakken zijn er in veel verschillende materialen en kleuren. Ook qua keukenkranen is de keuze reuze. Mengkranen, handdouches, tweegreeps, enkelgreeps, met sensor… Zoveel mensen, zoveel keukenkranen!

Photo by Sidekix Media on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *