warme woonkamer

6 tips en interieur inspiratie voor een warme woonkamer

Je woonkamer inrichten is niet voor iedereen een makkelijk klusje. Je hebt immers veel punten waar je rekening mee moet houden, van de juiste kleur op de muur tot de meubels die je in je interieur wilt plaatsen. Natuurlijk kan het nog moeilijk worden als je bijvoorbeeld gaat samenwonen en beide niet dezelfde smaak of stijl hebt, maar met een paar handige interieur tips en de juiste inspiratie kun je van je huis een warm thuis maken.

inspiratie voor een sfeervolle woonkamer (1)

Tip 1: Welke woonstijl past bij jou?

Voordat je de woonkamer gaat inrichten is het goed om te kijken welke woonstijl bij jouw past. Houd je van donker en stoer en past de industriële woonstijl goed bij jou? Of hebben lichte kleuren meer jouw voorkeur en is een Scandinavisch interieur een goede keuze voor je interieur. Heb je van tevoren geen idee welke woonstijlen er allemaal zijn neem dan een kijkje op Pinterest en doe inspiratie op, misschien zijn er wel twee stijlen die je mooi vindt en zijn de kleuren en stijl makkelijk met elkaar te combineren.

Tip 2: Warme kleuren voor de woonkamer

Veel mensen gaan graag op safe en kiezen vaak voor een witte of beige kleur op de muur, want stel dat de kleur op de wand helemaal verkeerd uitpakt.  Onder warme kleuren verstaan we geel, rood en oranje, uit deze kleuren heb je een zeer ruime keuze uit verschillende tinten van lichtgeel, oker tot bruinrood of een warme zalmkleurige kleur. Vind je het toch een groot risico om een kleur op de wand te schilderen dan kun je de muren ook basic houden en een warme kleur verwerken in de accessoires van je woonkamer, de warme tinten kan bijvoorbeeld terugkomen in het vloerkleed.

warme gezellige woonkamersplash (1)

Tip 3: De juiste accessoires voor een gezellige sfeer

Accessoires mogen natuurlijk niet ontbreken in de woonkamer, accessoires zorgen voor een warme gezellige sfeer. Je kunt in een landelijke woonstijl een heerlijk plofbank neerzetten met veel verschillende sierkussentjes, kussentjes met een warme kleur in verschillende tinten. Terwijl in een moderne inrichting de strakke bank de eyecatcher is maar de gekleurde kussentjes zorgen voor balans in de woonkamer. Door een strakke meubels te combineren met warme kleuren wordt de inrichting gezellig.

Buiten kussentjes zijn erg nog meer woonaccessoires die je kunt toepassen, denk hierbij aan een warme plaid die je kunt over de bank kunt decoreren of kaarsen die je op de tafel kunt neerzetten. Zet niet op elke hoek van de kast een kaars maar creëer rust door meerdere kaarsen op een schaal of een houten ondergrond te plaatsen.

Tip 4: Sfeerverlichting maakt de sfeer compleet

De styling van de woonkamer kan perfect zijn maar als de verlichting niet op de juiste manier is toegepast dan heb je geen sfeervolle inrichting. Verlichting is belangrijk, maak eerst een plan waar je verlichting wilt hebben, op welke plek wil je een lamp? Daarna bekijk je of het een basis verlichting moet zijn bijvoorbeeld bij de eettafel of heb je een vergeten hoek waar je juist sfeerverlichting kan plaatsen. Zo maak je een overzicht met de juiste verlichting. Wil je rust en eenheid dan zijn lampen van dezelfde kleur en stijl de beste optie.

tips voor een warme inrichting (1)

Tip 5: Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen geven een warme en gezellige sfeer in een landelijke inrichting zie je dat goed terugkomen. De natuurlijke materialen stoffen katoen en linnen zie je in het materiaal van de bank en de gordijnen en op de bank licht een warm grof gebreide plaid. En natuurlijk mag hout zeker niet ontbreken, wil je dat je woonkamer warmte uitstraalt dan is een houten vloer een goede keuze. Voordat je een houten vloer gaat uitkiezen is het slim om te bekijken hoe het totale plaatje eruit komt te zien, er zijn namelijk zoveel kleuren van with washed tot een donker kleur. 

Natuurlijk elementen kun je ook terug laten komen in je accessoires, een glazen vaas met droogbloemen geeft een rustige uitstraling terwijl een stoere stenen vaas past in een industrieel interieur.

Tip 6: Ronde meubels

Hoekige meubels geven de inrichting van je interieur een strakke uitstraling terwijl ronde meubels zoals een eettafel een speels effect geven. De meubels doorbreken de strakke lijnen en ronde meubels nemen minder ruimte in. In 2020 zagen we als rondingen terugkomen niet alleen in meubels maar ook in ronde schilderijen en spiegels. Wil je een leuke combinatie meng dan een rechthoekige kast met een ronde poef ernaast.

Welke tip heb jij om je interieur gezellig te maken?

Geschreven door Lifestyle blogger Linda Swinkels van Lindaschrijfthetop.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *