trends in de badkamer

5 nieuwe trends in de badkamer die je niet mag missen

Is je badkamer toe aan een nieuwe look? Wil je iets moderns, iets van deze tijd in je nieuwe design stoppen? Met de badkamertrends van nu kun je alle kanten op. Van gedurfde tegels tot de laatste technologische snufjes. Als je inspiratie zoekt, lees dan gauw verder. Dit artikel bespreekt 5 niet te missen badkamertrends van de laatste tijd.

1.De kleur van 2022: aardetinten

Het gebruik van aardetinten is de belangrijkste badkamertrend van de Oktober Woonmaand van afgelopen jaar. We hebben het hier over de kleuren bruin, zand, terracotta, beige en taupe. Kleuren die een ideale basis vormen voor de serene en warme sfeer van een badkamer.

Ze combineren heerlijk met natuurlijke elementen. De kleur groen lijkt daarbij de meest serieuze match te worden. Alle tinten groen komen in aanmerking om de aardetinten aan te vullen. Dit kan in de vorm van een smaragdgroene kolomkast gekozen worden. Maar ook kamerplanten passen prima bij deze moderne stijl. Nature calls! Natuurlijke elementen geven je badkamer iets warms en organisch. Kies de juiste planten voor in de badkamer. Niet iedere plant doet het goed in een vochtige omgeving.

2. Ton sur ton voor rust en balans

Aansluitend op de badkamertrend 1, is de trend om een badkamerdesign steeds meer ton-sur-ton te houden. Deze term is niet bij iedereen even bekend. Bij ton-sur-ton draait alles eigenlijk om één basiskleur die terugkomt in verschillende tinten. Aardetinten lenen zich uiteraard ideaal voor het tot-sur-ton principe. Kies je bijvoorbeeld voor de kleur bruin, dan kun je die laten terugkomen in zandkleur of in een donkerbruine tint. Beige misschien zelfs? Ja, beige is ook een prima afgeleide van bruin.

3. De vrijstaande badkuip

Een andere trend waar je niet omheen kunt is de vrijstaande badkuip. Toegegeven, je moet er de ruimte voor hebben. Maar als dat het geval is, haal je met een vrijstaand bad een heerlijk en stijlvol design-item in huis. Om ruimte te besparen zetten de meeste mensen hun bad zo dicht mogelijk tegen de wand. Het kan echter ook een speels effect hebben wanneer de badkuip enigszins diagonaal staat. De combinatie van dat speelse met de luxe uitstraling die een bad nog altijd heeft, is prikkelend.

Ligbaden zijn er in diverse prijsklassen. Maar acryl baden zijn meestal zeer betaalbaar omdat ze in massa geproduceerd worden. Verdere voordelen van een acryl ligbad is het geringe gewicht, de goede geluiddempende eigenschappen en de isolerende werking. Maar interieur liefhebbers zijn natuurlijk in de eerste plaats geïnteresseerd in de design kwaliteiten van het bad. In stijl en uiterlijk vind je een enorme verscheidenheid. Traditioneel rechthoekig, ovaal, rond of als hoekbad. De kleur die jij het beste vindt passen bij je badkamer zit er ook ongetwijfeld bij. Een aanrader voor iedereen die zijn badkamer een make-over geeft.

4. Heerlijk ontspannen in je eigen wellness

Het is tegenwoordig niet vanzelfsprekend dat je naar de sauna kunt wanneer je wilt. Mede daardoor is de trend ontstaan om je eigen badkamer om te dopen in wellness. Grote aankopen als een bubbelbad of een infraroodsauna brengen een spa concreet in huis. Maar met wat kleine ingrepen kom je ook al een heel eind. Dim bijvoorbeeld de lichten in je badkamer en steek een paar kaarsen aan, desgewenst met een fijn geurtje.

Creëer een inloopdouche, half afgeschermd door een douchewand met rookglas. Een ligbad met overdadig, zacht geurend badschuim is ook een inkoppertje. Er zijn zoveel mogelijkheden. Wat je in de sauna tegenkomt, importeer je eenvoudig naar je eigen badkamer. Het voordeel is de privacy die je thuis geniet. Plus het feit dat je meteen een fris gewassen pyjama aan kunt trekken als je klaar bent.

5. Je badkamer wordt steeds slimmer

De stroom technologische snufjes en smart-home toepassingen is niet meer in te tomen. En nu beginnen er ook steeds meer slimme apparaten voor in de badkamer op de markt te verschijnen. We kunnen het hier hebben over de slimme doucheknop, slimme badkamer speakers, de slimme thermostaat of de slim verlichte badkamerspiegel. Het ontbreekt ons echter aan ruimte om deze onderwerpen allemaal te bespreken. Hoezeer ze je leven ook veraangenamen.

In dit artikel beperken we ons tot de slimme en o zo trendy watersensor. Deze kan veel narigheid voorkomen. De sensor beschikt over een lange kabel die je op allerlei plekken in de badkamer neer kunt leggen. Komt deze kabel in aanraking met water, dan krijg je meteen een melding op je smartphone. Misschien heb je de kraan laten lopen of heeft de wasmachine een storing die tot wateroverlast leidt. Met deze slimme toepassing ben je er altijd op tijd bij. Temeer omdat andere slimme apparaten automatisch uit gaan als er alarm is.

Heb je iets gehad aan deze tips? Het is natuurlijk zomaar een greep uit de vele mogelijkheden die je tegenwoordig hebt bij het renoveren van je badkamer. Veel succes gewenst met het kiezen uit die vele superleuke trends van nu.

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *