Jouw tuinset beschermen? Dat doe je het beste met deze tips!

Nadat de zomer voorbij is, is het belangrijk om je tuinset in de herfst en winterperiode te beschermen. Hiermee voorkom je dat het tuinset verweert en op deze manier gaat het ook langer mee. Maar voordat je de tuinmeubels kunt beschermen tegen weer en wind is het belangrijk om het eerst goed schoon te maken. Ben je benieuwd hoe je jouw tuinset het beste kunt beschermen? Lees dan vooral even verder!

Tuinset afdekken

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om de tuinmeubels ergens binnen op te slaan tijdens de herfst en winterperiode. Kies je ervoor om bijvoorbeeld je loungeset te beschermen? Dan kan je met een loungeset hoes prima je loungeset beschermen. Let er wel op dat de hoes beschikt over de juiste maat, er zijn namelijk verschillende loungeset hoezen. Kies je voor een hoes die te groot is? Dan kan de wind er onder schieten waardoor de hoes weg waait. Heb je voor een te kleine hoes gekozen? Dan beschermt het uiteraard niet voldoende en kan het zijn dat je loungeset alsnog beschadigd. Als je een keuze maakt uit een van de verschillende beschermhoezen, dan is het ook goed om te kijken hoe je de beschermhoes vast zet. 

Tuinset schoonmaken 

Maar voordat je begint met een beschermhoes, is het belangrijk om het tuinset eerst goed schoon te maken. Per materiaal zijn er verschillende mogelijkheden om je tuinset op een goede manier schoon te maken. Het gebruik maken van een hogedrukspuit, kan je beter achterwegen laten. De kans dat je hiermee de tuinmeubels beschadigd is namelijk heel groot. Er zijn diverse tuinmeubelreinigers die het je een stuk gemakkelijker kunnen maken. Ben je klaar met het schoonmaken van je tuinset? Laat dan het tuinset eerst goed drogen, zodat je het vervolgens kunt beschermen tegen weer en wind. Klaar om je tuinset te beschermen met een hoes? Zorg er dan voor dat je een beschermhoes hebt die ademt. Als je dit niet doet, dan is de kans op schimmel aanwezig en dat wil je natuurlijk niet. 

Al met al zijn er verschillende beschermhoezen die je tuinset kunnen beschermen. Super handig als je niet beschikt over een ruimte waar je de tuinmeubels binnen op kunt slaan. Heb je de juiste tuinset hoes gevonden? Dan kun je aan de slag met de schoonmaak en de bescherming. Met de juiste bescherming kun je na de herfst en winterperiode weer volop genieten van je tuinset.

Foto door Omar Ramadan via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *