4x populaire kamerplanten in 2022

Ook in 2022 kun je je interieur weer volop voorzien van mooie kamerplanten. De afgelopen jaren was de urban jungle al helemaal in opkomst, maar ook interieurstijlen met subtiele botanische invloeden zijn niet meer weg te denken in de Nederlandse woonkamers. Plantenliefhebbers hebben geluk, want ook dit jaar kunnen planten niet ontbreken in het interieur. Ben je benieuwd welke kamerplanten er dan niet in je huis mogen missen? In deze blog zetten we er 4 voor je op een rijtje!

  1. Sansevieria

De Sansevieria is al jaren erg populair, maar heeft nu een echte comeback gemaakt. De plant – die ook wel Vrouwentong genoemd wordt – was met name in de jaren zestig en zeventig erg populair. Doordat het tegenwoordig erg in trek is om retro of vintage elementen in het interieur toe te voegen, is de Sansevieria weer een zeer geliefde plant. Daar komt bij dat de sansevieria één van de makkelijkst te onderhouden kamerplanten is. Heb je geen groene vingers? Dan is de Sansevieria een erg goede optie voor jou!

  1. Monstera

Ook voor 2022 geldt weer: hoe groter en groener de bladeren, hoe beter. Vandaar dat de Monstera in 2022 nog steeds erg in trek is. Met de Monstera kun je dan ook echt een statement maken in je interieur. Deze gatenplant heeft, door de gaten, een erg opvallend uiterlijk en geeft de ruimte gelijk een botanische sfeer. Heb je bijvoorbeeld een kale hoek in je woonkamer? Dan is een Monstera erg handig om de ruimte een upgrade te geven en hier eenvoudig een mooie plek in de woonkamer van te maken.

  1. Lepelplant

Houd jij meer van een rustig, modern interieur met een Scandinavisch tintje? Dan zul je op zoek zijn naar een wat sierlijkere plant. Een Lepelplant zal dan zeker bij jou in de smaak vallen. Deze plant bevat veel bladeren, maar de bladeren zijn smal en wat lichter van kleur, waardoor er wel rust wordt bewaard in je interieur. De Lepelplant oogt erg fris en dat is wat je natuurlijk wil dit voorjaar!

  1. Yucca

Ben je meer op zoek naar een plant met een tropische look? De Yucca, die in Nederland ook wel de Palmlelie wordt genoemd, is met zijn uitgesproken stam(men) een echte tropische eyecatcher. De plant vindt zijn oorsprong in de woestijn en heeft dus weinig water nodig en is erg makkelijk te onderhouden. Daarnaast is de Yucca ook nog eens een erg luchtzuiverende plant. Heb je deze in huis, dan zal de luchtkwaliteit in je huis sterk verbeteren!

Foto door Daria Shevtsova via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *