groen in je interieur

Groen, groener, groenst

In deze gastblog neem ik, De interieurcoach, jullie mee naar een trend van die veel leeft in 2019. Een trend met veel groen in huis. In deze trend kom je van tropische palmen tot zelf gestekte planten tot groene muren: het is heel rustgevend voor je lichaam en geest om jezelf te omringen met groen.

Wat doet groen

Mensen worden er steeds meer van bewust wat planten in huis doen. Buiten dat planten in huis erg gezond zijn, staan planten in combinatie met de kleur groen voor natuur en vernieuwing. Een evenwichtige hoeveelheid groen in je interieur geeft je een gevoel van tevredenheid en biedt optimisme. Een fantastische combinatie lijkt mij en vandaar dat deze trend na een aantal jaren nog steeds erg opkomend is.

Planten

De grote planten die men graag in huis heeft staan om deze sfeer te creëren zijn onder andere de Monstera, Alocasia, Alocasia zebrina, Strelitzia en een bananenplant. Deze planten zorgen voor een grote opvulling en hierdoor krijg je al snel veel groen in huis. Voor een extra groene toevoeging doen de kleine planten zoals een Pannenkoekplant, Stipbegonia, Calathea en varens het erg goed. Het gebruik van meerdere kleine planten geven de ruimte een dimensie en jungle gevoel. Ook hangplanten zoals de Erwtenplant zijn zeer geliefd onder de mensen vanwege zijn makkelijke onderhoud. Voor een echte hangende eyecatcher moet je gaan voor de Kokodama. Met hangplanten kan je lege plekken opvullen of als extra een toevoeging gebruiken. Ze geven natuurlijk een extra speels effect in jouw interieur!

Accessoires

Je maakt de urban jungle helemaal compleet met een botanisch behang, een groene muur, wandkaarten of andere vintage accessoires. Voor het stekken van de planten in een urban jungle interieur mag natuurlijk een plantenterrarium niet ontbreken. Een klein kasje is daarin een leuke toevoeging.

Je kunt het geheel nog meer tot leven brengen door het toevoegen van dieren printen of dieren dessins.

‘Less is more’ is bij een urban jungle interieur absoluut niet van toepassing. Gewoon lekker veel accessoires gebruiken en niet bang zijn om dingen te combineren.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *