Kleine tienerkamer inrichten: 4 praktische tips

De tienertijd is een spannende fase in het leven van je kind. Niet alleen voor je kind. Ook voor jullie als ouders. Ineens zie je je kind in doen en laten veranderen. Dat betekent tevens dat ook de slaapkamer van je kind een geheel andere functie krijgt. Deze wordt niet meer alleen gebruikt om in te slapen. Ook wordt er huiswerk in gemaakt, komen er vrienden langs of wordt er gewoon heerlijk in gelounged. De kans is groot dat je kind meer tijd op zijn kamer doorbrengt dan bij jullie beneden. Dan wil je natuurlijk wel dat je kind daar een goed plekje heeft. Een fijn plekje met voldoende privacy en ruimte om allerlei activiteiten te kunnen ondernemen. Dat is echter niet altijd gemakkelijk. Zeker niet in een kleine slaapkamer. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je deze toch nog praktisch en sfeervol kunt inrichten. Met behulp van de vier volgende tips moet dit in elk geval zeker lukken.

1.      Multifunctioneel bed

De meeste tieners vinden het heerlijk om in hun slaapkamer ook lekker te kunnen chillen. Bijvoorbeeld op een fijne loungebank of op bed. Ook is het fijn als er vrienden kunnen komen logeren. Een tweepersoonsbed of een extra logeerbed past echter in maar weinig tienerkamers. Slaapbanken bieden dan de uitkomst. Deze kunnen overdag als bank worden gebruikt en in de avond worden uitgeklapt als bed. Ideaal voor kleinere slaapkamers of als er regelmatig vrienden komen logeren.

2.      Hoogslaper

Met een hoogslaper bespaar je eenvoudig extra ruimte in de slaapkamer van jouw tiener. Door met hoogte te werken, kun je onder het bed nog de nodige meubels kwijt. Bijvoorbeeld een fijne loungeset of een bureau om aan te werken. Het is zelfs mogelijk om hier een kleine ladekast te plaatsen, zodat er voldoende ruimte over is voor het opbergen van kleding of andere spullen.  

3.      Enkel functionele accessoires

Fotolijstjes, wandlampen en andere decoratiestukken zijn onmisbaar om de sfeer in de slaapkamer te verhogen. Ga samen met je kind op zoek naar de juiste accessoires om de ruimte volledig naar wens te maken. Wees je er wel van bewust dat sommige accessoires onnodig veel ruimte in beslag nemen. Daarom geldt: less is more. Kies met name voor decoratiestukken die daadwerkelijk een rol vervullen in de slaapkamer. Denk aan vloerkleden, wandlampen en dekens.

4.      Houd het licht

Hoe fijn je tiener het misschien vindt om lekker te experimenteren met kleuren in zijn slaapkamer, bij een kleine slaapkamer is het prettiger om bij de donkere kleuren vandaan te blijven. Deze doen de ruimte alleen maar optisch kleiner lijken. Kies in plaats daarvan voor mooie lichte en luchtige kleuren. Denk aan wit, lichtgrijs of een fijne crèmekleur. Saai hoeven die lichte kleuren niet te zijn. Je kunt ook heel fijn werken met pasteltinten. Denk bijvoorbeeld aan poederroze of appeltjesgroen. Hele mooie, luchtige kleuren die de ruimte optisch groter laten lijken. Houd bij het bepalen van de kleuren in de ruimte ook rekening met de kleur van de gordijnen. Kies vooral niet voor een te donkere en zware stof. Deze komen erg beklemmend over en kunnen het luchtige gevoel weer verminderen. Met mooie accessoires breng je de lichte ruimte vervolgens volledig tot leven.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *