comfort in je tuin

3 manieren om meer comfort in je tuin aan te brengen

De lente is begonnen en straks staat ook de zomer weer voor de deur. Dat betekent dat we weer kunnen genieten van leuke feestjes en lange zomeravonden in onze achtertuin. Het is dan wel zo fijn wanneer je in alle comfort kunt genieten van je tuin en van alle gemakken voorzien bent. Ben je van plan om je tuin een upgrade te geven voor de lente- en zomermaanden? Ontdek dan in deze blog wat je zou kunnen ondernemen om dit voor elkaar te krijgen!

Houten overkapping

Een manier om je tuin meer comfort én allure te geven is door een houten overkapping te laten plaatsen. Zo’n overkapping die is gemaakt van een hoge kwaliteit hout zal een echte upgrade zijn voor je tuin. Ze zijn dan ook erg geschikt om een gezellige loungehoek te creëren waar je vele zomeravonden met je geliefde, familie of vrienden tot in de late uurtjes (droog) kunt genieten. Plaats een mooie tuin- of loungeset onder de overkapping en door mooie decoratie toe te voegen maak je het helemaal af. Je kunt zo’n overkapping natuurlijk zelf plaatsen, maar wanneer je niet zo handig bent kun je dit ook door een professional laten doen. 

Tuinhuis of blokhut

Spreekt een houten overkapping je aan, maar ben je op zoek naar net wat meer mogelijkheden? In dat geval zou je ook een houten tuinhuis of blokhut kunnen overwegen. Met een tuinhuisje kun je namelijk net wat meer kanten op. Zo kun je je loungehoek in een geheel afgesloten ruimte creëren voor een extra gezellige sfeer. Daarbij komt dat een tuinhuisje of blokhut ook erg geschikt is om je tuinspullen in op te bergen. Wist je dat je ook beide werelden samen kunt laten komen? Van Kooten Tuin en Buitenleven biedt bijvoorbeeld tuinhuisjes mét overkapping aan. Gebruik het tuinhuis dan voor het opbergen van je spullen en geniet alsnog buiten onder de overkapping!

Tuinkamer van glas   

Ben je helemaal weg van het buiten/binnengevoel? Dan zou je het plaatsen van een tuinkamer kunnen overwegen. Een tuinkamer is een glazen aanbouw aan het huis, waardoor je de tuin bij je huis betrekt. Een tuinkamer moet niet verward worden met een serre. In het geval van een tuinkamer blijft de originele buitenmuur van het huis namelijk staan en wordt er een glazen constructie aan het huis bevestigd. De vormgeving ervan is helemaal aan je persoonlijke smaak aan te passen; zo kun je kiezen voor afgesloten zijkanten, of juist voor een tuinkamer met alleen maar glazen wanden. Deze aanpassing aan je huis zorgt ervoor dat je ook binnen kunt genieten van je prachtige tuin.

Foto door Milada Vigerova via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *