10 x een spijlenbed

Voor de romanticus onder ons is dit echt het ultieme bed, een spijlenbed. Een bed welke je terug doet denken aan vroeger. En deze bedden passen niet alleen goed in de ouderslaapkamer ook in de kinderkamer worden ze veel gebruikt.

1. Je hebt bedden van nu maar ook bedden die nog echt vanuit Frankrijk naar Nederland worden gehaald. Vroeger & toen haalt deze bedden op en maakt ze zelfs op maat.

spijlenbed

2. In de kinderkamer wordt ook vaak gebruik gemaakt van een spijlenbed. Meestal in de meidenkamer omdat een spijlenbed vaak liefelijk oogt maar als je gebruik maakt van een opvallende kleur kan hij ook prima in een jongenskamer.

rood bed jongenskamer

3. Ik vind een spijlenbed ook vaak een typische logeerbed. Het doet mij altijd denken aan de logeerkamer bij het oude schoonmaakadres van mijn moeder. Zij maakte vroeger 1x in de week schoon bij een ouder echtpaar en zij hadden een spijlenbed voor de kleinkinderen staan. Opgedekt met ouderwetse kriebeldekens een een gehaakte plaid. De binnenkijker van Stijlidee doet mij daar heel erg aan denken.

logeerbed

4. Heb je geen ruimte voor een spijlenbed maar wil je wel dit effect creeren dan kan een muursticker uitkomst geven o.a. verkrijgbaar bij Altijd Leuk 

muursticker

5. En ook tegenwoordig worden er nog spijlenbedden gemaakt. Zo verkoopt de Otto onderstaand tweepersoonsbed.

11826843

6. Maar ook de versie van Ikea zie je nog erg vaak terug in de Hollandse slaapkamer

ikea spijlenbed

7. En je hoeft niet altijd voor tierlantijntjes en sierlijke krullen te gaan. De bedden zijn ook in een redelijk strakke vorm verkrijgbaar.

modern spijlen bed

Bron: Ferrobed

8. Ook een zwart spijlenbed staat erg stoer in een jongenskamer.

stoere jongenskamer

Bron: Owen’s olivia

9. Met een slaapkamer als deze waan je je toch elke dag in een hotel. Prachtig behang wat de sfeer van het stijlenbed nog meer aansterkt.

twee persoons bed

Bron: Nicholetheresedesign

10. En als laatste een echt oud vintage spijlenbed, te koop bij De huiszwaluw

IMG_9646

Liever iets anders? Maak je eigen steigerhouten bed kind

1 thought on “10 x een spijlenbed

  1. Het leuke van de spijlbedden vind ik dat er zowel klassieke als moderne uitstralingen zijn. en extra handig, je kunt er bijvoorbeeld lampjes aanhangen en een leuke sfeer creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *