Zwart, wit met hout voor een warm interieur. 

trendinformatie en inspiratie

Afgelopen jaar zag je al de zwart wit tinten in het interieur. Maar ook komend seizoen blijft zwart wit in het interieur een trend. Modern en grafisch en industrieel zijn de woorden die het beste passen bij deze twee kleuren. Omdat de combinatie zwart wit nogal hard/kil over kan komen, is hout het ideale materiaal om wat extra warmte aan deze twee kleuren.

moodboard

Hoe te combineren?

Door zwart wit te combineren met  hout en robuuste materialen ontstaat er een stoer mannelijk interieur met een toch vrouwelijke touche. Denk hierbij aan o.a. houten (boomstam) bijzettafeltjes, oude houten kistjes met teksten en cijfers. Ook tafelbladen met schragen en tekstborden passen in dit beeld.

Door industriële metalen elementen toe te voegen, zoals industriële lampen, metalen krukken en kasten/rekken en je creëer een heel eigen en persoonlijk interieur. Heb je nog een oude kast met glazen deurtjes? Verf de buitenkant zwart en maak een houten achterwand in de kast. De binnenkant van de kast beplakken met behang met houtmotief kan natuurlijk ook.

zwart wit

Wil je nog wat extra warmte aan je zwart wit interieur toevoegen in het komend winter seizoen dan kun je deze stijl aanvullen met langharig bont en warme wollen stoffen. En wat dacht je van glazen bakken waar jij je mooiste vondsten in etaleer. Ook zijn er leuke tekstkaarten te koop in het zwart-wit. Of wat dacht je van mooie zwart wit foto’s uit tijdschriften. Deze zijn erg leuk om op een memo bord te hangen.

Kortom genoeg mogelijkheden om je zwart wit interieur tot leven te brengen .

Samengevat:

Materialen:

-(oud) hout

-steigerhout

-ply wood

-metaal

-zink

-wollen stoffen

-keramiek

-rieten manden

Woonaccessoires die in deze sfeer passen zijn;

-industriële lampen

-grote letters en cijfers van metaal of hout

-tekstborden

-houten krukjes en kistjes

-grof gebreide kussen en plaids

-metalen stoelen, krukjes, kisten, opbergbakken

-grof gevlochten manden

-houten schalen

-houten interieur kettingen

Hopelijk heb ik je weer geïnspireerd!

Enjoy! Be inspired!

Monica Bodt

thuis met Moon

foto’s gebruikt voor de mood boards: pinterest.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *