pelletkachel

Zo zit je er warm bij deze winter: een pelletkachel!

We hebben onze auto’s al mogen krabben, er lag een dun lage ijs op de vijver en het heeft al gesneeuwd: het is winter. Super leuk omdat we daarin ook een paar mooie feestdagen hebben zitten maar dat betekend ook dat we meer binnenhuis zijn en deze ook weer warm moeten stoken.

Er zijn verschillende manieren om dat te doen:

  1. Centrale verwarming
  2. Houtkachel
  3. Pelletkachel

En over de laatste hoor je weinig terwijl dit budgettaire een goede oplossing is. Een pelletkachel is namelijk in verhouding goedkoop. Daarbij heb je weinig nodig voor de installatie. Je hoeft geen gasleiding aan te leggen om een pelletkachel te gebruiken. Wel heb je een stopcontact in de buurt nodig. Een bijkomend voordeel is dat de kachel zoveel warmte uitstraalt dat goede isolatie niet vereist is. Voor jezelf natuurlijk wel fijn om de warmte binnen te houden maar in vergelijking met andere verwarmingsbronnen is het geen verplichting om het apparaat zo optimaal mogelijk te laten werken.

Omdat de overheid nog steeds druk bezig is om het aardgas gebruik te verminderen geven ze subsidie af voor de aanschaf van een pelletkachel. Dit kan oplopen tot wel  € 500,-. Wel is het verstandig om je te verdiepen in de voor en nadelen van de kachel. Men adviseert ook om deze kachel alleen te gebruiken in buitengebieden of vrijstaande huizen. Mocht je een kachel aanschaffen en ben je nog op zoek naar stookmateriaal kijk dan naar Pellets voor je kachel van delangebv.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *