WAT ZIJN DE INTERIEUR TRENDS VOOR 2019?

Het einde van het jaar is in zicht. En kan ik al iets zeggen over de interieurtrends 2019? Jazeker. En ik zal ze benoemen.

1. NATUUR

De jaren ’70 werden voor een groot deel door de natuur geïnspireerd. En dat zien we nu ook weer terug. En ook in 2019. Natuurlijke materialen, rieten en bamboe meubels, boomschijftafels, behang en stoffen met prints uit de natuur. Denk hierbij aan grote bloemen of bladeren. En nog steeds planten in huis. In glazen bakjes, onder stolpen, of in een mooie grote plantenbak.

2. ECLECTISCH

Wat je nu al ziet in de winkels, en dat is een trend die doorzet; de eclectische stijl. Verschillende (luxe-aandoende) materialen en stijlen worden door elkaar en met gecombineerd. Messing poten van een tafeltje met een warm bruin gemarmerd blad. Bronzen of messing spiegel lijstjes tegen een warme bijna veloursachtig behang. Behang met patronen. Kleuren die soms zelfs met elkaar vloeken gaan samen. Verschillende prints naast elkaar. De metaalkleuren zijn warmer dan voorheen, brons en messing in plaats van het industriële staalplaat, RVS of zilverkleurig. Geen licht eiken, maar donkerdere houtsoorten.

3. MATERIAAL

Naast de natuurlijke materialen die al onder het kopje ‘natuur’ genoemd werden, is hét materiaal van 2019: velours en fluweel. Ook zie je ribfluweel weer opkomen. Banken van velours of ribfluweel, kussens, stoelbekleding van velours en fluweel. Dikke velours gordijnen in fantastische mooie frisse kleurrijke kleuren.

materiaal interieurtrends 20194. GLAZEN LAMPEN

In 2019 zien we ook veel glazen lampen; in helder transparant, maar ook in geeltinten of met een donkergrijze gloed. En in veel grote gecombineerde ronde/organische vormen met een bron van LED binnenin.

5. KLEUR

De eerste officiële kleur van een kleurenrapport 2019 is een warme rijke donkere kleur groen: nightwatch (nachtwacht) Histor gaat hem ook voeren in een iets donkere variant. Behalve donkergroen (welke we veel op de woonbeurzen zagen) zien we ook donkerblauw en donker rood; allemaal warme kleuren. (www.schildersvak.nl)


Dus 2019 wordt een warm, rijk van kleur en materiaal jaar.

Meer trendinformatie:

 

MARIE-JOSE SCHREIBERS

 

 

t.06 41789352   e.info@puurbinnen.nl
Hortsedijk 65    5708 HB  Helmond
www.puurbinnen.nl

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *