Zo richt je jouw tuin in!

Nu de herfst zijn intrede doet zien we ook in onze eigen tuin de kleuren verdwijnen. De zomerbloeiers houden er langzaam mee op en de bladeren vallen van de bomen. Zeker in deze tijd willen we toch graag zolang mogelijk van onze tuin genieten. Hoe zorg je er voor dat je ook in de winter een mooie kleurrijke tuin hebt zonder al te veel onderhoud?

Zorg voor een groene basis

Als je de mogelijkheid hebt is het raadzaam om met gras voor een groene basis te kopen. Niet iedereen houdt van het onderhouden van gras, vooral het wekelijks maaien vinden veel mensen vervelend. Gelukkig zijn er goede alternatieve zoals kunstgras online kopen. Door te werken met kunstgras zorg je voor een basis die, ongeacht het seizoen, groen blijft. Daarbij hoef je het niet te maaien waardoor je meer kan genieten van de tuin.

Wisselpotten

Zet een paar potten in je tuin die je per seizoen met de juiste planten vult. In de zomer kan je deze potten vullen met de kleurrijke plant Portulaca. Deze plant is erg sterk, kan in de volle zon en versiert je tuin met verschillende kleuren bloemen. Deze plant gaat echt de hele zomer mee.
Zodra de herfst zijn intrede doet zie je aan de Portulaca dat het een 1-jarige plant is. Dan gaat zijn takken hangen, tijd dus om ze te vervangen.
In het najaar kan je deze potten vullen met winterheide, bergthee of viburnum. Allemaal winterplanten die een mooie rode kleur toevoegen aan je tuin. De meeste van deze planten bloeien tot april.

Durf je voor nog meer kleur te gaan zorg er dan voor dat je werkt met gekleurde potten. Kies 3 of 4 vaste kleuren in je tuin en koop ook potten in deze kleuren. Deze zorgen dan samen met je vaste planten en je stukje kunstgras al voor een goede basis.

Kleurrijke struiken

De meeste van ons gebruiken alleen groene struiken in de tuin. Logisch want dit geeft een makkelijke basis. Door juist ook met andere kleuren struiken te werken heb je meteen afwisseling. Zo hebben wij een continus in onze tuin. Deze struik met een prachtige rood paarse kleur zorgt voor een warme gloed in de tuin. In het voorjaar komen er zelfs bloemen aan deze struik. Zo zorgt hij het hele jaar voor een kleurrijk geheel. Combineer deze struiken met planten die groen blijven in de winter en je kan ook in de winter genieten van je tuin.

Foto door FOX via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *