Tips bij het vinden van de perfecte bank!

Bent u ook lekker bezig in huis? Oktober woonmaand is het ideale moment om te kijken naar een nieuwe inrichting van uw woonkamer en om voordelig aan nieuwe meubels te komen. Maar er is enorm veel aanbod waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet.

Hieronder zetten we nu een aantal handige tips voor u op een rijtje die u kunt gebruiken als u in de winkel of online gaat zoeken naar uw droom bank!

perfecte bank

Tip 1 : Maak vooraf een lijstje

Maak vooraf een lijstje! Bij het zoeken naar de perfecte bank is het handig om van tevoren een lijstje te maken met eisen waaraan uw bank moet voldoen:

Tip 2 : Ga altijd proefzitten

Kies altijd voor een bank die lekker zit en ga dus, ook als u online een bank heeft gezien, altijd even proefzitten, liggen en hangen! Die prachtige bank waar u helemaal verliefd op bent kan in werkelijkheid voor geen meter zitten en dat is dan ook zonde van het geld. Want uiteindelijk is het zitcomfort het meest belangrijke om mee te nemen bij uw keuze.

U gaat uw bank tenslotte dagelijks gebruiken en dan moet u hier wel van kunnen genieten. Ga trouwens niet op zoek naar een nieuwe bank wanneer u moe bent, want dan zitten alle banken eigenlijk wel lekker.

Tip 3 : Meet goed na wat de maximale afmetingen mogen zijn van de bank

De vormgeving van uw bank en het aantal zitplaatsen zijn natuurlijk ook heel belangrijk bij uw keuze. En gaat u voor een bank uit een deel, twee losse banken, kiest u voor een set met daarbij een fauteuil of hocker of een twee- of driezitsbank.

De keuze is reuze. Daarom is het heel belangrijk dat nieuwe bank of set, behalve bij de stijl van het interieur, ook bij de afmetingen van de ruimte passen. Een grote hoekbank kan prachtig zijn, maar wanneer er eigenlijk geen ruimte voor is, blijkt het niet echt praktisch.

Dus meet vooraf uw huidige bank op, de breedte, de diepte, de afmetingen van de kussens, u kunt nooit te veel meten. Want in een ruime woonwinkel lijkt die enorme hoekbank qua formaat wel mee te vallen, maar in uw woonkamer is er misschien helemaal geen ruimte voor.

Vergeet ook niet de afmetingen van uw woonkamer op te meten, de salontafel die u bij uw bank wilt gaan gebruiken en de ruimte die u minimaal en maximaal tot uw beschikking heeft.

Tip 4: Bepaal vooraf welk materiaal het handigste is (kind- of niet kindvriendelijk)

Wat ook een belangrijk punt is, is de mogelijkheid tot het gemakkelijk schoonmaken en reinigen van uw nieuwe bank. Vooral wanneer kleine kinderen of huisdieren tot uw gezin behoren, is het van belang dat de bank gemakkelijk schoon te maken is.

Kijkt u daarom niet alleen naar de kleur, maar ook naar het materiaal. Stof is prachtig en in vele kleuren verkrijgbaar, maar weer minder handig met kinderen en huisdieren die vlekken maken. Dan kunt u misschien beter kiezen voor een bekleding van leder of kunstleder.

Tip 5: Vergelijk (online) prijzen

Banken zijn er in alle soorten en maten, maar ook de kosten voor een nieuwe bank kunnen enorm uiteenlopen. Welk budget heeft u beschikbaar en kies van daaruit ook naar welke meubelwinkels u toe wilt gaan. Online shoppen of u in ieder geval vooraf oriënteren is natuurlijk ook een goede mogelijkheid.

Er zijn tegenwoordig ook veel meubeloutlets en -hallen waar u een bank kunt kopen uit een restpartij of faillissement. Dit zijn vaak banken van een vorig seizoen en zijn over het algemeen zeer gunstig geprijsd.

Tip 6: Informeer vooraf wat de levertijd van de bank is

Tenslotte moet u niet vergeten na te denken over de levertijd van uw bank. Bij sommige meubelwinkels zijn banken gewoon op voorraad en kunt u deze meteen meenemen, maar bij de meeste is een levertijd van tien tot twaalf weken heel gewoon. Dus kunt u nog even wachten tot u w droombank op maat geleverd gaat worden, of heeft u de bank nu nodig?

Hoe dan ook, wij wensen u veel shopplezier en voorpret!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *