lichtstrip

Toepassing lichtstrip

Je kunt de strip gebruiken met kerst in de boom. Maar de flexibele lichtstrip heeft veel meer toepassingen.

Toepassing
Led strips kunnen vrijwel overal geplaatst worden. Als indirecte verlichting komen ze het beste tot hun recht. Veel gebruikte toepassingen zijn dan ook achter een koof, onder de keukenkastjes en in een verlaagd plafond. Er zijn zelfs led strips die speciaal voor buiten zijn geschikt. De strips kunnen op maat gebracht worden door ze op de juiste lengte te knippen.

Bescherming
Zowel binnen als buiten zijn ledstrips leverbaar, maar let bij een ledstrip kopen op de juiste IP waarde. IP20 zijn led strips zonder beschermende laag. Deze strips zijn enkel geschikt voor gebruik binnen in droge ruimtes. De ledstrip is niet beschermd tegen vocht en hierdoor niet geschikt als buitenverlichting. IP65 zijn waterproof dankzij de beschermende en gladde afwerking. Deze strips zijn geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. De ledstrip is volledig stofdicht en sproeiwaterdicht. De IP67 is geschikt voor buiten. De strips zijn volledig stofdicht en waterdicht bij onderdompeling. De verbindingen van deze ledstrips zijn waterdicht. Deze led strips zijn uitermate geschikt als buiten of tuinverlichting

Led strip
De kleur zijn in warm wit, helder wit of koud licht en instelbaar wit licht. De voltage van de led strips zijn leverbaar in 12 of 24 volt. Dit betekent dat voor de voeding een adapter nodig is die de stroom omzet naar de juiste spanning.

Besparing
Met led verlichting wordt energie bespaart. Led strips hebben een hoge lichtopbrengst en een laag energieverbruik. Met name het type leds op de strip en de hoeveelheid leds per meter bepalen het verbruik van een led strip. Het stroomverbruik is ook afhankelijk van de gekozen kleur. In een strip zijn er drie kleuren lampjes: rood, groen en blauw. De kleur wit wordt bereikt als alle lampjes branden waardoor het energieverbruik het hoogst is. Het precieze verbruik is dus afhankelijk van de ingestelde kleuren.

Afbeelding van Lena Petersson via Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *