leefkeuken

Zo maak je van je keuken een échte leefkeuken

Tegenwoordig geven veel mensen de voorkeur aan een leefkeuken. Deze ruimte vormt het hart van het huis en is de plek waar wordt geleefd. Een leefkeuken biedt veel voordelen. Zo kun je ‘s ochtends lekker een krantje lezen aan het ontbijt, of ‘s avonds een heerlijk wijntje drinken met familie en vrienden. Bovendien kun je het gesprek voortzetten met je gasten terwijl je aan het koken bent! Wil jij graag een leefkeuken bij jou thuis creëren? De volgende ideeën en tips kunnen je helpen.

Praktische tips en ideeën

  1. Kies voor de juiste indeling van je leefkeuken. Het belangrijkste is dat je zorgt voor genoeg zitruimte voor je gezin, familie of vrienden. Uiteindelijk wil je hier namelijk je gasten ontvangen. Een grote keukentafel ligt hierbij het meest voor de hand. Maar je kunt deze zitruimte ook creëren door het plaatsen van een bar met bijbehorende barkrukken. Bij deze keukenzaak kan je op een hele gemakkelijke manier zelf je leefkeuken samenstellen, bekijk de video.

  2. Zorg voor voldoende stopcontacten! Dit is niet alleen handig om alle keukenapparaten aan te sluiten, maar ook voor het opladen van je tablet of het aansluiten van je muziekbox. Zo kun je aan de bar rustig studeren of de heerlijkste recepten opzoeken met fijne achtergrondmuziek.

  3. Installeer een goede afzuigkap. Na het koken wil je natuurlijk niet dat de geur nog uren blijft hangen, vooral als je met knoflook hebt gekookt. Een goede afzuigkap kan dit voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat de afzuigkap ook stil is in een leefkeuken, zodat je rustig kan praten met je gasten.

  4. De sfeer wordt mede bepaald door de juiste keukenverlichting. Kies voor lampen die je kunt dimmen, passen bij de kleur van je keuken én die genoeg verlichting bieden tijdens het koken. Led verlichting bovenop de keukenkasten kan voor een mooi, ruimtelijk effect zorgen.

  5. Ben je van plan om te gaan verbouwen? Betrek een deel van de woonkamer bij je keuken. Je hebt immers een kleinere woonkamer nodig als je al een leefkeuken hebt. Deze extra ruimte biedt meer mogelijkheden om je leefkeuken in te richten, precies zoals jij dat wilt.

  6. Omdat je keuken dé plek is waar je leeft, is het van belang dat er een goede sfeer hangt. Deze sfeer kun je zelf creëren door bepaalde dingen aan je leefkeuken toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een televisie. Tegenwoordig zie je ook veel schoolborden die gebruikt kunnen worden als boodschappenlijstje, memobord, pinboard of tekenbord voor de kinderen.

  7. Denk goed na over de juiste vloer voor je leefkeuken. De vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je leefkeuken, maar moet ook praktisch zijn. Een gietvloer en tegels zijn twee praktische vloeren die bestand zijn tegen een stootje. Wil je liever een houten vloer? Denk dan eens na over een keramisch parket. Deze vloer heeft de voordelen van tegels, maar de uitstraling van hout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *