Hip & happening: jaloezieën & shutters

Terug van weggeweest!
Shutters en jaloezieën. Jarenlang hadden ze hetzelfde imago als bijvoorbeeld lamellen en paneelgordijnen; oubollig en uit de tijd. Toch zien we jaloezieën en shutters steeds vaker weer terug in interieurs. Zowel in moderne, strakke interieurs als in industriële, vintage interieurs.

Hout, kunststof, voordelig, duur

Shutters en jaloezieën zijn er, zoals zoveel woonbekleding, in álle soorten, maten, materialen en prijsklassen. Wie zijn zinnen op deze vorm van raambekleding heeft gezet, doet er dus goed aan om zich goed van tevoren te oriënteren. Welk materiaal vind je mooi? En wat vind je praktisch? Immers, kunststof trekt iets meer stof aan dan hout, maar is wel een stuk voordeliger. Winkels als Kwantum bieden al voor enkele tientjes zulke kunststof shutters aan. Echt hout is vaak duurder, maar ziet er over het algemeen wel wat chiquer uit.

shutters

Shutters in de badkamer

Net zoals lamellen zijn shutters ook uitstekend voor in de badkamer. Ze zijn beter dan rol-, vouw- en plisségordijnen bestand tegen vocht en schimmel. Wil je dus een duurzaam type raambekleding op de badkamer? Kies dan voor shutters. Shutters zijn vaak eenvoudig zelf op maat te maken, dus het past altijd.

Shutters ophangen: fluitje van een cent
Jaloezieen of shutters laten ophangen door een vakman? Niet nodig! Je kan het zelf, écht. Lees je vooraf wel goed in, zodat je na het ophangen van je raambekleding wel nog je raam kan openen bijvoorbeeld. Onderstaande video helpt je wellicht ook bij het zelf ophangen van je shutters:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *