verkoop

Zo maak je jouw huis klaar voor de verkoop

Ben jij van plan om jouw huis in de verkoop te zetten? Wanneer je de woning wilt verkopen, kun je overwegen om onderhoud uit te laten voeren. In dit artikel vertellen we daarom hoe je de waarde van het huis op een eenvoudige manier kunt verhogen. Zo krijgt het een sfeervolle en onberispelijke uitstraling en is de kans groter dat potentiële kopers een bod uit zullen brengen!

Onderhoud plegen 

Voordat je de woning in de verkoop zet, is het raadzaam om het huis na te lopen. Als er bijvoorbeeld achterstallig onderhoud aan de woning is, dan kun je besluiten om dit uit te laten voeren voordat je deze te koop aanbiedt. Wanneer de mogelijke kopers al een maximale hypotheek hebben opgenomen, zien ze het vaak niet zitten om onderhoud uit te voeren. Om die reden is het verstandig om de balkons, kozijnen en plafonds te controleren op waterlekken en schimmelplekken, zodat ze niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. 

Stijlvolle inrichting 

Uiteraard is het een goed idee om de woning zo neutraal mogelijk in te richten, waardoor deze zo rustiek mogelijk oogt. Wil je ervoor zorgen dat de bezichtigingen vlekkeloos verlopen? Dan kun je overwegen om de muren wit te verven en om bijpassende meubels te plaatsen. Je kunt natuurlijk ook de hulp inschakelen van een verkoopspecialist. Deze specialist kan het huis zo restylen dat deze aantrekkelijker wordt in de woningmarkt, zodat het een echte blikvanger wordt. 

Frisse ramen 

De voorkant van de woning is het eerste wat de potentiële kopers zullen zien. Zorg daarom voor frisse ramen en nette gevels. Wist jij dat je met gevelbekleding jouw huis een strakke uitstraling kunt geven? Het wordt veel toegepast voor het bekleden van gevels, dakkapellen en uitbouwen. Met rabatdelen van keralit – de planken die worden gemonteerd – kun je het huis aanzienlijk in waarde laten stijgen. Keralit rabatdelen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en hebben een levensechte houtstructuur. 

Nette gevels
Verschillende typen rabatdelen van kunststof zijn onderhoudsvrij, duurzaam en kleurvast. Dit is te danken aan de afwerking van de toplaag: renolit staat immers bekend om zijn kwaliteit en kleurechtheid. Doordat deze rabatdelen ongevoelig zijn voor regen, vocht en warmte behouden ze namelijk hun vorm en uitstraling. De gevel- en dakrandpanelen zijn te koop in tientallen kleuren en daarnaast zijn de uni-kleuren ook leverbaar in een matte structuur! Zo geeft de houtstructuur de gevelbekleding een hele authentieke houtuitstraling, wat er prachtig uitziet. 

Wil je weten welke kleur perfect past bij jouw huis? Via internet kun je voor de dakrand- en gevelpanelen heel eenvoudig kleurmonsters aanvragen. Met de bovenstaande tips maak je de woning helemaal klaar voor de verkoop!

Foto door Alexandr Podvalny via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *