De tuintrends van 2022? Dit zijn ze!

Vind jij het leuk om veel tijd door te brengen in je eigen tuin? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om het comfortabel mogelijk voor jezelf te maken. Als je genoeg ruimte hebt in de tuin, kun je deze gebruiken om te relaxen, zonnebaden of als plek om te eten of te drinken. Hoe dan ook kan het heerlijk zijn om veel in je eigen paradijsje te zijn. Als echte tuinliefhebber is het leuk om op de hoogte te blijven van de laatste tuintrends. Wie weet zitten er namelijk ook wel trends tussen die voor jouw tuin ideaal kunnen zijn. Benieuwd naar de tuintrends van 2022? Wij zetten ze voor je op een rijtje, dus lees snel verder!

Groen

Een van de grootste tuintrends van 2022: groen. En hiermee bedoelen we dan niet alleen maar leuke planten, heggen, of struiken, maar ook de kleur groen. Want naast beplanting in de tuin, is ook de kleur groen enorm populair in 2022. Groentinten kun je laten terugkomen in bijvoorbeeld tuinmeubelen, maar ook in accessoires. Het straalt rust uit en past natuurlijk perfect bij de planten en bloemen in jouw tuin. Het kan dit jaar dan eigenlijk ook niet groen genoeg!

Overdekt zitten

Wat ook zeker behoort tot de tuintrends van 2022, is het overdekt zitten. Het is een echte trend om steeds vaker buiten met binnen te verbinden. En het is dan ook helemaal niet gek dat dit een enorme trend is, want het heeft natuurlijk veel voordeel. Overdekt kunnen zitten in de tuin zorgt er namelijk voor dat je altijd droog zit. Je kunt hierdoor dus eigenlijk het hele jaar door in de buitenlucht zijn. 

Om overdekt zitten mogelijk te maken kun je denken aan het toevoegen van een overkapping of veranda. Als je veel extra leefruimte wilt creëren, is een veranda een aanrader. Je kunt hierbij kiezen voor een veranda aan je woning, maar ook een vrijstaande veranda is een zeer goede mogelijkheid. Deze kun je in de tuin plaatsen waar je maar wilt en het zo optimaal laten aansluiten bij je wensen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons leven. Het is dan ook niet gek dat het ook steeds vaker terugkomt in tuinen. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met duurzaamheid door te kiezen voor duurzame tuinmeubelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan tuinmeubelen van hout met een duurzaam keurmerk of hout dat is hergebruikt. Ook wanneer je kiest voor materialen met een lange levensduur maak je een duurzame keuze. Probeer hier dus zeker wat vaker rekening mee te houden als je graag jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu. 

Zwarte tuinmeubelen

Naast dat we steeds meer tuinmeubelen met groentinten zien, is in 2022 ook de kleur zwart enorm populair op het gebied van tuinmeubelen. Als jij dus nog op zoek bent naar nieuwe tuinmeubelen, dan kun je dit zeker in gedachten houden. Van een zwarte loungeset tot een zwarte tuintafel: je kunt hiermee alle kanten op. Zwart is tijdloos, waardoor het niet snel zal vervelen. Bovendien geeft het jouw tuin een moderne uitstraling, zeker in combinatie met andere natuurlijke tinten. 

Deze tuintrends van 2022 zijn zeker goed om in gedachten te houden als je wellicht nog wat aanpassingen wilt doen aan je tuin. Met behulp van deze trends zorg je ervoor dat jouw tuin er stijlvol bij komt te liggen. En hoe mooier jouw tuin is, hoe meer het uitnodigt om hier veel tijd door te brengen!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *