Witte muren in huis saai? Probeer dit eens

Bijna elk huis wordt opgeleverd met een fijne basis, zoals witte muren die bijvoorbeeld netjes gestukt zijn. De een houdt ervan en de ander vindt het maar saai. Dat ligt natuurlijk volledig aan je persoonlijke voorkeuren. Behoor jij tot de tweede categorie en wil je graag wat meer gezelligheid en karakter toevoegen aan je woning? Let dan even op, want er zijn meerdere dingen die je met je witte muren kunt doen. We leggen ze graag even aan je voor, zodat jij jouw woning direct aan kunt pakken en naar wens kunt maken. 

Decoratief schilderwerk

Naast een simpel kleurtje op de muren, zijn er nog hele andere dingen die je op de muur kunt schilderen. Hoewel velen van ons nog wel een muur durven te schilderen in één kleur, is een bijzonder ontwerp toch wel te hoog gegrepen. Heb je een schilder gezocht die hier gespecialiseerd in is? Zo kun je een creatief ontwerp voorleggen en kijken of ze dit kunnen realiseren. Je kunt ook naar hun eerdere werk vragen en kijken of hier iets tussen zit wat je heel erg mooi vindt. Dat is nog eens wat anders dan een saaie, witte muur!

Een gaaf behang

Natuurlijk zijn witte muren heel rustgevend en zorgen ze voor een serene uitstraling, maar heb je wel eens aan het effect van een gaaf behang gedacht? Je kunt tegenwoordig uit ontzettend veel soorten behang kiezen, omdat het weer helemaal in de mode is. Je kunt voor glad behang kiezen, maar ook met een bepaalde structuur. Daarnaast zijn ze ook nog in allerlei kleuren en printjes verkrijgbaar. Misschien wil je wel witte muren, maar kan een bepaalde structuur erin nét voor dat beetje extra sfeer zorgen. Bekijk de verschillende typen behang eens in de bouwmarkt, zodat je het even goed van dichtbij kunt bekijken.

Bijzonder stukwerk

Wist je dat er ontzettend veel manieren zijn om een muur te stuken? Je kunt deze natuurlijk glad stuken, zoals je heel veel ziet, maar er zijn ook andere technieken. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van Italiaans stukwerk? Dit is een type stukwerk dat een marmereffect geeft op je muren, zonder dat het de kosten meebrengt van het kostbare natuursteen. Een ander idee is beton ciré, als je echt van een industriële look houdt. Zo zijn er nog ontzettend veel varianten, dus verdiep je hier eens in om te kijken wat goed bij jou past. 

Foto door Maksim Goncharenok via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *