Zo lukt zelfs de eerste pannenkoek

Iedereen die wel eens pannenkoeken bakt, weet dat de eerste pannenkoek altijd mislukt. Meestal komt het doordat de pan nog niet heet genoeg is. Het beslag wil maar niet goudbruin kleuren, maar droogt intussen wel uit. Dat gebeurt je de volgende keer niet weer, denk je. Je zet de warmtebron hoger en je wacht wat langer voor je het eerste beslag in de pan doet. Gevolg; je eerste pannenkoek gaat te hard en kan alsnog worden weggegooid. Opgeven is geen optie, want je kinderen willen pannenkoeken eten en jijzelf eigenlijk ook. De oplossing ligt in een kookplaat die met je meedenkt en -kookt. Je kiest heel eenvoudig voor het pannenkoekenprogramma; zo lukt zelfs de eerste pannenkoek!

Sense Fry inductiekookplaat

De inductiekookplaat met Sense Fry van AEG houdt de pan op een constante temperatuur. Dit is ideaal voor het bakken van vlees, vis of pannenkoeken. Je zult niet meer te vroeg -als de pan nog niet warm genoeg is- je vlees in de pan doen. Pannenkoeken zullen niet meer mislukken, zelfs de eerste niet! (

Kookplaat met handleiding

Een display geeft een volledige handleiding weer. Je hoeft alleen maar aan te geven wat je wilt klaarmaken en de kookplaat kiest de juiste zone, de juiste temperatuur en de juiste tijd. Uiteraard kun je kiezen hoe je jouw biefstuk het liefste eet en de kookplaat doet de rest. De aangebrande biefstuk en de taaie ‘schoenzool’ behoren tot het verleden. En ook pannenkoeken zullen niet meer mislukken.

Wanneer de pan warm genoeg is, geeft deze een signaal. Voor jou het teken om dan pas het beslag in de pan te doen. Natuurlijk moet je niet vergeten een beetje boter of olie in de pan te doen en daar heb je minder van nodig dan je gewend bent. Wat je ook gebruikt, de boter zal niet verbranden en de olie zal niet gaan walmen, want de pan wordt op de perfecte temperatuur gehouden.

Bron: Voorlichtingsburo Wonen

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *