Inspiratie voor huisborden en nummerborden

Ben je op zoek naar leuke huisborden of nummerborden voor je eigen huis of voor het pand van je bedrijf? Er zijn zoveel opties, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. We inspireren je graag met een aantal verschillende voorbeelden van naamborden.

3 verschillende huisborden

Met een huisbord laat je niet alleen zien op welk huisnummer je woont. Het is ook een goede manier om bezoekers te verwelkomen en een persoonlijke touch aan je huis te geven.

Naamborden zijn er voor particulieren en bedrijven. Bedrijven gebruiken vaak zakelijke huisborden. Maar als je een gevelbordje voor je eigen huis zoekt, kun je het zo gek maken als je wilt. Hier volgen de drie meest gebruikte naamborden.

Huisborden met enkel een huisnummer

De meeste huisborden bestaan uit enkel een huisnummer. Wil je het kort en krachtig houden? Dan kies je voor deze optie. Dit is ook de meestgebruikte optie. De meeste mensen kiezen voor vierkante nummerborden met zwarte cijfers op een witte achtergrond. Wil je een wat vrolijker alternatief? Kies dan zelf de kleur, het lettertype en de vorm uit.

Een uitgeschreven huisnummer

Een ander trendy gevelbord is eentje met letters in plaats van cijfers. Stel je woont op nummer 3. Dan spel je de letters ‘DRIE’ op je nummerbord. Dit werkt natuurlijk beter voor korte cijfers dan langere. Dus als je op nummer 123 woont, dan kun je beter voor cijfers kiezen. De letters kun je zelf uitkiezen, zo geef je je gevel nog meer karakter.

Huisborden met de straat en een huisnummer

Een andere optie is om de naam van je straat op het nummerbord te zetten. Dit is handig als je op de hoek van twee verschillende straten woont. De postbode en andere bezoekers weten dan tenminste in welke straat het huis is gelegen.

Op een huisbord kun je in principe alles zetten wat je wilt. Zit de ingang van je bedrijf bijvoorbeeld om de hoek? Geef dat dan aan op een gevelbord zodat mensen weten waar ze moeten zijn. Of wil je aangeven dat er in het huis een heel gezin woont? Dan zet je op het bordje ‘De familie [vul de achternaam in]’.

Wat zijn nummerborden?

Nummerborden worden gebruikt als je enkel het huisnummer op je huis of het pand van je bedrijf wilt aangeven. Maar ook worden ze gebruikt in onder andere hotels, parkeergarages, magazijnen, kasten, muren en op brievenbussen.

Op een nummerbord hoeft niet alleen een nummer te staan. Eigenlijk kun je er elke informatie opzetten die je wilt. Heb je een hond die het huis of je bedrijf bewaakt? Dan zet je op een nummerbord ‘Pas op, hier waak ik, betreden op eigen risico’ met de afbeelding van een hond. Ook kun je een nummerbord gebruiken om je bezoekers welkom te heten, om parkeerplekken en nummers van lockers aan te geven, en om het logo van je bedrijf op te zetten.

Ontwikkel je eigen stijl

Huisborden passen idealiter bij de stijl van het pand. Denk aan het soort lettertype dat je wilt. Wil je het sierlijk? Zakelijk? Modern? Klassiek? Het is een goed idee om een huisbord te laten matchen met het soort interieur dat je hebt. Zo past een klassiek nummerbord beter bij een landelijk interieur en een modern bordje past beter bij een minimalistisch interieur.

Ook is de kleur en het materiaal belangrijk voor de juiste uitstraling. Wil je een sobere uitstraling? Kies dan voor bruin, zwart, donkerblauw of donkergroen. Als je juist wat meer wilt opvallen, dan kies je voor een vrolijke kleur. Denk aan een houten bord als je een wat natuurlijke uitstraling wilt en aan acryl voor een exclusieve uitstraling.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *