stijlapparaat

Zo gebruik je een warmte stijlapparaat

Je haar stylen met een föhn, stijltang of krultang zorgt ervoor dat je je haar in een handomdraai een andere look geeft. Het is daarbij wel aan te raden om het haar goed te beschermen tegen de hitte van het stijlapparaat, omdat je anders je krullen of steile lokken na een paar keer kan afknippen. Met de beste stoom stijltang of föhn gebeurt dat natuurlijk niet. Een goede techniek is daarbij ook aan te raden.

Ruimte in de badkamer

Gebruik je je warmte stijlapparaten altijd in de badkamer? Zorg dan dat je goed voor de badkamerspiegel kan staan en dat er plek is om je stijlapparaat veilig neer te leggen tijdens het gebruik. Omdat stijlapparaten erg warm worden, is het aan te raden ze vooral op steen of keramiek te leggen. Hout en kunststof kunnen door de warmte aanzienlijk beschadigd raken.

Neem de tijd

Als je je haar gaat krullen of steil maken met een warmte stijlapparaat dan is het goed om hier ruimschoots de tijd voor te nemen. Vooral als je een apparaat net hebt en je nog niet zo handig ermee bent. Je moet het apparaat en de functies ervan uiteraard goed leren kennen. Neem de gebruiksaanwijzing door en natuurlijk tips voor je haar om deze tijdens het gebruik van de warmte apparaten zo gezond mogelijk te houden.

Bereid je haar voor op de warmte

Als je je haar na het douchen gaat föhnen of je juist in de ochtend je haar mooi glad wil strijken met een stijltang, dan begin je altijd met je haar te behandelen. Er zijn allerlei haarproducten op de markt die je haar tegen de extreme warmte van een stijlapparaat beschermen. Dat is hard nodig, want door de warmte gaan je haarschubben vaak open staan, waardoor je haar kan uitdrogen, pluizen en breken. Ook een goede shampoo en conditioner helpen het haar te beschermen. Zet het warmte stijlapparaat niet te warm, dat helpt ook.

Nat haar mag je föhnen

De föhn is uitgevonden speciaal om je haar te drogen na het wassen. Met behulp van een speciale borstel kun je tijdens het föhnen je haar al in model brengen. Zo kun je met een ronde föhnborstel je haar slag en volume geven. Heb je al krullen van jezelf? Gebruik dan een diffuser op je föhn en droog je haar op een lage stand van onderaf. Hierdoor komt de vering in je krul terug.

Steil of krullen op droog haar

Als je een stijltang gaat gebruiken om je haar mooi steil te maken of een krultang om die krullen in het haar te draaien, dan mag je haar absoluut niet nat zijn. In plaats van je haar in model te brengen, zal het ernstig beschadigen. Hoor je een sissend geluid als je je lokken tussen de stijltang perst? Dan is je haar niet droog genoeg. Door middel van extra haarproducten zal je het haar als het helemaal droog is, net zo goed steil kunnen maken – of laten krullen.

Photo by Andrea Donato on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *