Welke vensterbank decoratie past op welke kleur vensterbank?

Daar sta je dan in de winkel. Zou dit item mooi zijn voor onze vensterbank? Is deze kleur niet te fel? Of is het juist niet te groot? Past het wel bij ons interieur of moet ik de vensterbank anders ‘stylen’? Kortom, welke vensterbank decoratie zet je op welke kleur vensterbank? Wij geven je ideeën voor vensterbank accessoires die passen op een witte, grijze, antraciete of zwarte vensterbank. 

Met decoratie op je vensterbank maak je je ruimte af. Maar hoeveel zet je op je vensterbank en wat is mooi op een smalle of juist brede vensterbank? Of op een lichte of donkere vensterbank? Wil je op je vensterbank kunnen zitten of wil je juist vermijden dat mensen binnen kunnen gluren. Gelukkig zijn er vensterbanken op maat te krijgen. Dus weet je van te voren al wat je voor het raam zou willen zetten? Dan kun je hiermee al rekening houden, voordat je de vensterbanken laat maken. 

Zwarte vensterbank

Zwarte vensterbanken zie je veel bij moderne, strakke, robuuste en industriële woonstijlen. Iets groots op je vensterbank zetten past bij deze stijl. Denk hierbij aan ruwe materialen van hout met zwart metaal, grote houten kandelaren of zet er een witte vaas op. Houd je vensterbank ‘natuurlijk’ met bijvoorbeeld je eigen kweekpotjes voor kruiden. Je krijgt dan een mooi contrast.   

Antraciet vensterbank

Antraciete vensterbanken zijn mooi bij een landelijke stijl, maar ook in een industriële omgeving. Wil je graag een ‘warm’ huis. Laat hout op je vensterbank terug komen. Een spreuk op een houten plank, een windlicht of een mooie natuurtint vaas. Een brede vensterbank is natuurlijk te gebruiken als zitplaats. Leg wat accessoires en kussens in een hoek, wat boeken op de vensterbank of zet ernaast een grote plant. Het zorgt er meteen voor dat je vensterbank aangekleed lijkt, zonder je hele vensterbank vol te zetten. 

Grijze vensterbank

Bij een lichter grijze vensterbank is het vaak mooi om te werken met witte of doorzichtige vaasjes met bijvoorbeeld een tak erin. Maar ook met verschillende soorten grijze vazen of kandelaren. Opvallende kleuren doen het ook altijd goed op een grijze vensterbank. Ben je zelf van de vintage, retro of bohemian stijl? Dan kun je helemaal losgaan met kleuren. Het contrast zorgt er voor dat het er juist leuk en speels uitziet.

Witte vensterbank 

Op een witte vensterbank steken accessoires al snel af. Het is dus vaak beter om het rustig te houden en te kijken naar je eigen stijl. Plaats bijvoorbeeld een ouder lijkende vaas voor een romantische sfeer in huis. Of zet een aantal planten op je vensterbank. Op een witte vensterbank zijn wit, witgrijs en naturel tinten mooi om te gebruiken in combinatie met hout, linnen, katoen en gietijzer. 

Nog niet voldoende geïnspireerd? Het is in ieder geval altijd goed om het eenvoudig te houden en naar je eigen interieur stijl te kijken. Creëer een hoekje en zorg voor synergie en samenhang. Welke kleur vensterbank je ook wilt. Kerels van Steen maakt vensterbanken voor iedere woonstijl.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *