Zo creëer je een sfeervolle tuin die geschikt is voor ieder seizoen

Of je nu in een flat woont en beschikt over een balkon van drie vierkante meter of een enorme achtertuin hebt: het is belangrijk dat jouw tuin veel sfeer heeft. Alleen dan zal je er namelijk vaak te vinden zijn. Hieronder leggen we je uit hoe je met simpele toepassingen jouw tuin omtovert zonder te kiezen voor een gehele renovatie.

Maak goed gebruik van de ruimte
Hoe klein of groot een tuin ook is, ruimte creëren is belangrijk. Spelen met hoogtes is een handige manier om tuinen ruimer te laten ogen. Wanneer je beschikt over redelijk wat ruimte in je tuin, kun je grasverhogingen aanleggen. Ook het plaatsen van bomen zorgt voor aanzienlijk meer ruimte. Heb je een kleinere tuin en is het plaatsen van grasverhogingen of tuinbomen geen optie? Bamboestokken tegen de muur of meubelladders laten een kleine tuin over het algemeen ook groter lijken. Ook hangende plantenbakken aan het plafond zorgen voor meer ruimte.

Zorg voor licht
Een belangrijk onderdeel als we het hebben over sfeer: licht. Het is onwijs makkelijk toe te passen en zorgt voor een gezellige uitstraling. Daarnaast is het hebben van tuinlicht zowel belangrijk in de zomer als winter. Hang gloeilampjes op, zet een vuurkorf neer of plaats hangende theelichtjes. Licht zorgt er logischerwijze voor dat een ruimte minder donker oogt en dat koppelen we weer aan gezelligheid. Naast het licht zelf, zorgt ook het geluid of beeld van vuur voor meer sfeer in de tuin.

Maak je tuin groen
Niet elke tuin is weggelegd voor het laten groeien van struiken of bloemen. Toch is het hebben van groen in welke ruimte dan ook een mooi sfeerelement. Zet een paar bloempotten neer of creëer een eigen moestuintje. Je zult zien dat een tuin met planten of bloemen altijd gezelliger oogt dan een ‘kale’ tuin.

Kies voor één bepaalde stijl
Een bepaalde huisstijl zorgt er niet alleen voor dat de tuin groter lijkt, het is ook nog eens mooi. Er zijn daarnaast enorm veel stijlen die zowel sfeer als mooiheid uitstralen. Een huisstijl die tegenwoordig vaak wordt toegepast, is de Scandinavische inrichting. Het is een simpele stijl die daarnaast veel rust uitstraalt. Ook kiezen steeds meer mensen voor houten meubels. Zo zorgen houten tuinstoelen voor een gezellig aanzien en zijn ze zowel geschikt voor de winter als zomer. Ook een mooie loungeset doet wonderen als het gaat om tuinsfeer. Ga bij het aanschaffen van nieuwe meubels wel na of ze mooi staan in de tuin. Het is namelijk belangrijk dat verschillende stijlen mooi samengaan.

Foto door Dalila Dalprat via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *