Kersttafel dekken

Hoe ga jij dit jaar je kersttafel dekken?

Ik moet op de dag van kerstavond de hele dag werken. Ik ben om 17.00 klaar en dan ga ik snel naar huis want dan komen mijn ouders, broer en aanstaand schoonzusje eten. Ik ga gelukkig makkelijk maar overheerlijk koken (de kip van Keukenliefde). Daarbij serveer ik sperciebonen in spek en gebakken aardappelen. Mijn ouders nemen het toetje mee dus ik ben eigenlijk zo klaar. De tafel zal ik op kerstavond niet speciaal dekken. Maar dat komt vooral omdat ik de hele dag gewerkt heb. Misschien laat ik de kinderen de tafel wel leuk aankleden. Die vinden het erg leuk om de tafel net zoals in een restaurant te dekken.

Kerstdagen

Op 1e kerstdag ga ik met de kinderen gourmetten. Ook hier dek ik de tafel niet speciaal voor. Mede omdat gourmetten altijd een enorm zooitje geeft. Het enige wat ik doe is een kleed over mijn houten tafel en dan kunnen we gaan eten.

2e Kerstdag ga ik bij iemand sushi eten. De vorige keer kon ik niet maar toen had ik wel foto’s van de gedekte tafel gezien. Dat zag er toen al heel erg leuk uit dus nu met kerst zal ze waarschijnlijk nog wel extra haar best doen.

Mocht jij meer je best gaan doen dan ik dit jaar dan heb ik nog leuke ideeën voor het dekken van je tafel:

1. Deze naamkaartjes heb je zo gemaakt. Je kan zelfs ’s middags nog even het bos ingaan en op zoek gaan naar dennenappels.

kersttafel ideeen
2. Een naambordje die je op kan eten.

186458438c35a017fd573b45ab5a59c1

Autourdupapier

3. Iedereen heeft papier in huis dus deze naambordjes zijn zo gemaakt. De knijpertjes zul je niet hebben maar je kan ook het plakband en een leuk strikje de kaartjes aan het glas bevestigen.

af0eafd878744e1023fb58d24ba82885

Ohyeahbaby

Eigenlijk kan je dus met weinig als je tafel leuk dekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *