Kersttafel dekken

Hoe ga jij dit jaar je kersttafel dekken?

Kerstavond vieren we dit jaar anders dan anders. Wij gaan namelijk die dag onze Welsh Corgi pup ophalen dus die dag doe we het rustig aan. Mijn ouders komen ’s avonds de pup bekijken en dan pakken we gelijk de cadeautjes uit. Onze kinderen krijgen elk jaar een nieuwe pyjama van opa en oma en ze willen deze het liefst zo snel mogelijk aan. Vandaar de keuze om al op kerstavond uit te pakken. 

Die avond zelf maken we een hapjes buffet. Iedereen mag 2 tot 3 hapjes uitkiezen en zo maken we ons gezinsbuffet. Elk jaar weer een traktatie. 

1e kerstdag

Ook met kerst gaan we het dit jaar anders aanpakken. Normaliter koken mijn man en ik. We bepalen wel met ons hele gezin wat we willen eten maar wij maken het eten. De oudste is 17 en de jongste is 13 dus zij kunnen heel erg goed helpen. Dus dit jaar hebben we op 1e kerstdag een dames kookdag en op 2e kerstdag een heren kookdag.

Wij weten dus niet van elkaar wat we gaan maken. En hebben ook afgesproken dat op de dag zelf de andere kookploeg boven gaat zitten zodat ze niet kunnen ruiken/raden wat er gegeten wordt.

Ik kan je niet vertellen wat we gaan koken want mijn man leest ook mee. Wel kan ik je zeggen dat het thema van de tafel groen en zwart zal zijn.

2e kerstdag

Zoals al aangegeven weet ik niet wat de heren gaan koken. Wel weet ik dat mijn zoon al heel erg lang een bepaald soort vlees wil klaarmaken wat hij ooit op een tiktok filmpje heeft gezien. Ben dus erg benieuwd wat dat gaat worden.

Mocht je zelf nog inspiratie zoeken voor jouw kersttafel dan hebben we hier een paar thema’s voor je neergezet:

Foto door Dan Bridge via Pexels
Foto door Nicole Michalou via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *