Met deze 3 tips krijg je een vakantiegevoel van je tuin

We maakten aan het begin van Covid-19 grappen dat we op vakantie gingen naar ‘Tuinesië’. Inmiddels zijn we eraan gewend geraakt dat we wellicht ook volgende vakantie thuis moeten blijven. Het is echter geen straf om thuis te blijven, mits je het gezellig maakt voor jezelf. Het geld dat je normaliter aan een vakantie zou uitgeven, kun je nu investeren in je huis. Of beter gezegd: aan je tuin! Om je te helpen je tuin om te toveren in een gezellig paradijs, hebben we een aantal tips voor je.

1.      Investeer in een fijn zitgedeelte

Heb je nog steeds de opvouwbare campingstoelen als tuinset? Dan is het niet zo raar dat je niet graag in je tuin zit. Als je lekker ontspannen in je tuin wilt zitten, kun je eens denken om te investeren in een loungeset. Daarmee creëer je luxe in je tuin en heb je straks moeite om naar binnen te gaan! Er zijn verschillende loungesets te koop die vast in jouw tuin passen. Zet de loungeset op een plek waar zowel de zon als de schaduw aanwezig zijn, zet er wat mooie planten bij en je hebt een fijn zitgedeelte!

2.      Zet tropische planten in je tuin

Heb je er moeite mee om je jaarlijkse tripje naar Ibiza opnieuw te moeten cancelen? Dan maak je toch van je tuin een tropisch plekje? Je kunt tegenwoordig steeds meer tropische planten in je tuin zetten, ook al wonen we in Nederland. Denk aan palmbomen of grote vlinderstruiken. Binnen mum van tijd heb jij je tuin omgetoverd tot het nieuwe Madeira van Nederland. Niet alleen is het mooi om veel kleur in je tuin te hebben, bloemen en planten dragen ook bij aan de biodiversiteit in Nederland. Geen groene vingers? Dan misstaat een kunstplant ook zeker niet in je tuin. Gasten zullen het verschil niet zien!

3.      Maak een buiten bar

Een heerlijke manier om te ontspannen in de tuin is het lezen van een boek of het luisteren naar muziek, terwijl je lekker op je loungebank zit. Wat ontbreekt er dan nog? Juist, een lekker drankje! Hoe leuk is het om dan naar een bar in je tuin te lopen en het drankje te maken? Je kunt eenvoudig van steigerhout of pallets een bar in elkaar zetten. Zet er een koelbox bij en je kunt voor jezelf een lekker drankje inschenken. Hang er tenslotte wat lichtjes aan en we beloven je dat je het niet eens mist om naar een tropisch eiland te gaan.

Photo by Chandra Daru Nusastiawan on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *