Zo creëer je een gezellige buitenzithoek

Yes, we kunnen weer naar buiten! De zon is weer terug in Nederland en voorzichtig wordt ook de temperatuur weer wat aangenamer. Perfect weer dus om een terrasje te pakken of… gewoon je eigen terras te creëren in de achtertuin! Maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit blog helpen we je graag op weg met 3 tips!

Tip #1: De perfecte plek

De belangrijkste stap om mee te beginnen is de locatie van je zithoek te bepalen. Want het liefst zit je op je eigen terras natuurlijk wel op een lekker plekje in de zon! Het is hierbij wel belangrijk dat je erover nadenkt wanneer je het liefste buiten zou willen zitten. Is dat juist in de ochtend of ga je liever voor een lekkere zomer(na)middag? Het spreekt natuurlijk voor zich, maar de zon staat in de ochtend op een andere plek dan in de middag en dat is wel iets om rekening mee te houden!

Tip #2: De aankleding

Oké, de perfecte spot gevonden? Leuk! Dan kunnen we nu aan de slag met de aankleding. En ook hierin ziet de perfecte buitenzithoek er voor iedereen weer anders uit. Zelf vind ik het altijd erg leuk om een gezellig hoekje te creëren dat je (deels) van de rest van je tuin kunt afsluiten met planten of bijvoorbeeld een stenen muurtje. Zo creëer je niet alleen een natuurlijke afsluiting van de rest van je tuin, maar geef je jouw terras ook een intieme en gezellige setting.

En dan, je meubels! Op het ideale tuinterras komen altijd veel natuurlijke materialen voor om dat echte natuurgevoel te creëren. Want zeg nu zelf, dat is het leuke van buiten zitten toch? Ga aan de slag met materialen als steigerhout, bamboe en riet en ontwerp een unieke plek waar je jezelf op Bali waant. Hier wil je nooit meer weg!

Tip #3: Een buitenkleed voor de finishing touch

Het begint er nu echt op te lijken: Een zonnige plek midden tussen de planten, toffe bamboehouten banken en een leuk bijpassend tafeltje. Maar toch, het voelt nog niet helemaal compleet. Hoe kleed je het af?

Onze tip: met een tof buitenvloerkleed! Het leuke van een buitenkleed is namelijk dat je alle verschillende elementen op je buitenterras stijlvol met elkaar verbindt. Een buitenkleed zorgt er echt voor dat het één eilandje wordt, wat natuurlijk nog meer bijdraagt aan dat buiten-gevoel. Onmisbaar dus op elk thuisterras!

Wat voor kleed bij jouw buitenzithoek past, is volledig afhankelijk van hoe jij het wilt aankleden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rond kleed met een leuke bladerprint of bijvoorbeeld een kleed met meer natuurlijke Bali-look. Zo creëer je precies de sfeer die jij mooi vindt! Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk vele buitenkleden op Roobol.com

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *