Alles wat je moet weten over stucen

Wil je jouw muren van een nieuwe uitstraling voorzien? Dan is het belangrijk dat je precies weet wat je allemaal te wachten staat. Een woning stucen moet namelijk op een specifieke manier gebeuren. Een goede stukadoor weet precies hoe alles zo netjes mogelijk verloopt en hoe je een resultaat krijgt dat jarenlang meegaat. Maar wat moet je er zelf over weten voordat je overgaat tot het inschakelen van een goede stukadoor? Onderstaande informatie leert jou alles over stucen.

Stucen om oneffenheden weg te halen

Stucen is het werk dat een stukadoor uitvoert om de muren glad te maken en de oneffenheden weg te halen. Dit is belangrijk als je jouw muur van een mooi behang wil voorzien of verf op de muur wil aanbrengen. Hiervoor moeten eerst de grote oneffenheden weggewerkt worden, waarna de stuclaag erop kan komen. Om een goede en gladde ondergrond te hebben, zal de stukadoor snel en secuur werken. Zo kan het materiaal niet direct opdrogen en is het goed bewerkbaar. Daarna kan er namelijk ook structuur in komen als je dit wenst, zodat je geen behang meer nodig hebt voor een mooie uitstraling.

De mogelijkheden op het gebied van stucen

Je kunt bij het stucen dan kiezen tussen behangklaar, verfklaar of in combinatie met een goede afwerking. Bij behang- en verfklaar moet de muur glad zijn, waardoor er met hele fijne korrels gewerkt dient te worden. Als je de muur direct afgewerkt wil hebben, kan de professional een grovere korrel gebruiken en ook de gewenste kleur op de muur aanbrengen. Hiermee krijg je een mooie structuur en hoef je op een later moment geen verflaag meer aan te brengen. Vrijwel iedere kleur is mogelijk en je hoeft hiervoor alleen maar met de professional te overleggen wat jouw gewenste eindresultaat is.

Wat kost een stukadoor?

De vraag die na het lezen van bovenstaande informatie bij jou opkomt, is: wat kost een stukadoor? Want wat kost stucen precies als je de werkzaamheden uit handen geeft? Hierbij zijn verschillende factoren van belang, zoals de grootte van het oppervlak, het uurtarief van de professional en het aantal lagen dat nodig is om jouw muur glad te krijgen. Ook de materiaalkeuze zal een groot verschil maken op de uiteindelijke prijs. Je moet daarom vooraf een offerte opvragen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Door goed bij jezelf na te gaan welke manier van stucen bij jou past en de kosten voor jezelf op een rij te zetten, zorg je dat je binnen een korte tijd geniet van de eindresultaten en je voor langere tijd mooie afgewerkte muren in de woning hebt.

Foto door Ksenia Chernaya via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *