Dit kan je doen als je een kleine badkamer hebt

Niet iedereen heeft de grote badkamer waar hij van droomt. Maar toch kun je nog genoeg leuke dingen kunt doen met een kleine badkamer. Want ook met een kleinere badkamer heb je nog genoeg keuze om de ruimte wat groter te laten lijken. Een kleine badkamer biedt namelijk een boel mogelijkheden als het aankomt op inrichting.

Een kleine badkamer inrichten

Ook als je een kleine ruimte hebt voor de badkamer, ben je niet beperkt in je mogelijkheden. Er zijn nog verschillende manieren om je badkamer een stuk groter te laten lijken. Bijvoorbeeld door de juiste tegels op de muur en vloeren te gebruiken. Of bijvoorbeeld door te kiezen voor vloerverwarming.

De juiste tegels zijn het belangrijkst

Als je een bezoek brengt aan de badkamerzaak in Eindhoven, had je het waarschijnlijk al gezien; er hangen in kleine badkamers vrijwel altijd rechte, grote tegels op de muur. En ook op de vloer vind je deze XXL-tegels weer terug. Kies dus gerust voor grote vloertegels uit Eindhoven. Daardoor ziet je badkamer er al een stuk groter uit, omdat de wanden in de lengte een stuk groter lijken. Deze tegels noemen we gerectificeerde tegels. Op die manier zijn de voegen een stuk kleiner en heb je aan 2 millimeter per voeg genoeg. Zo ziet je badkamer er kalmer, maar groter uit.

Kies daarnaast voor lichte wandtegels en lichte tinten. Daardoor ziet de ruimte er veel breder uit. Dat betekent niet dat je meteen hoeft te gaan voor een betonlook. Er zijn genoeg zachtere kleuren beschikbaar waar je de muren er groter mee uit kunt laten zien.

Kies voor vloerverwarming

Erg handig als je een kleine badkamer hebt; kies voor vloerverwarming. Dat is lekker warm aan de voeten in de winter, maar het zorgt er ook voor dat de badkamer goed verwarmd blijft. Op die manier heb je geen radiator meer nodig en heb je dus meer ruimte over aan de muur. Kiezen voor vloerverwarming kan dus behoorlijk wat extra ruimte opleveren.

Ruim je badkamer op

Het is niet bij iedere kleine badkamer nodig om meteen de sloophamer te pakken. Soms kunnen kleine veranderingen een wereld van verschil maken. Heb je een kleine badkamer en liggen je handdoeken overal in elke hoek? Dan lijkt de badkamer al een stuk kleiner. Kies daarom voor badkamermeubels die passen in een kleinere badkamer. Door voor grotere meubels te kiezen heb je meer ruimte om je spullen in op te bergen. In een kleine badkamer kies je dus het liefst niet al te veel kasten. Door lange kasten te gebruiken creëer je meer opbergruimte.

Foto van Hemant Kanojiya on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *