Zo creëer je een fotomuur

Dierbare herinneringen en warme momenten – dit is waarom we maar al te graag de mooiste foto’s ophangen in ons interieur. Maar help, waar te beginnen? Er zijn veel verschillende manieren om een fotomuur te maken, zodat je deze helemaal kunt aanpassen aan je eigen stijl. In dit artikel geven we je tips over hoe je je eigen fotowand kunt maken. Lees snel verder voor wat fijne inspiratie! 

Selecteer je favoriete foto’s

Foto’s uitzoeken kost tijd – want wat is nu jouw favoriet? En welke foto’s zijn mooi te combineren? Dit kan een mix zijn van familiefoto’s, reisfoto’s of iets anders dat bij je eigen stijl past. Het is vooral belangrijk om hier lekker de tijd voor te nemen. Haastige spoed is zelden goed! Foto’s die je blij maken, foto’s die je aan het lachen maken, foto’s die je aan het denken zetten of foto’s die je gewoon laten voelen. Wat voor moois je ook hebt, ze kunnen allemaal aan jouw fotowand gehangen worden. 

Bedenken een toffe indeling

Als je je selectie hebt gemaakt, is het tijd om een indeling te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een rasterpatroon, een fotocollage maken óf natuurlijk iets ertussen in. Houd bij het indelen van je fotowand rekening met de grootte van de foto’s. Je wilt niet dat de foto’s te groot of te klein zijn en niet lekker met elkaar matchen. Heb je geen behoefte aan een standaard muur, maar juist iets creatiefs? Maak dan een gave foto ketting, waarbij je alle foto’s aan een touw kunt ophangen. Vul deze vervolgens aan met je favoriete kleur knopen, kralen of veren. Niets is te gek in je eigen paradijsje! 

Geef ze een plekje aan de muur

Als je je lay-out hebt uitgestippeld, kun je schilderstape of zelfklevende haakjes gebruiken om je foto’s aan de muur te hangen. Experimenteer vooraf met verschillende opstellingen voor je iets begint op te hangen. Gebruik schilderstape of post-it notities om verschillende indelingen te proberen. Zo voorkom je onnodig werk! Begin met het midden van het ontwerp en werk je weg naar buiten. En vergeet niet af en toe je mooie werk te bewonderen. En nee, je hoeft niet iedere foto keurig in een fotolijstje op te hangen. Laat je creativiteit de vrije loop door bijvoorbeeld een foto op glas te kiezen of kies verschillende soorten formaten voor wat speelsheid. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *